Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Ledenwerving en -behoud

Sluit aan bij de Summer Games en breng jongeren in beweging

Door de COVID-19 pandemie beweegt vier op de vijf jongeren te weinig. De Summer Games wil hier verandering in brengen door de jeugd van 13 tot 27 jaar met sport- en spelactiviteiten in beweging te brengen. Sportverenigingen kunnen hier hun steentje aan bijdragen door een activiteit te organiseren.

De Summer Games zijn een initiatief van de Krajicek Foundation, Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland. De organisatie van de Summer Games faciliteert lokale buurt(sport)- en jongerenwerkorganisaties om in de wijk extra sport- en spelactiviteiten te organiseren. Lokale sportverenigingen kunnen hier ook een rol in spelen.

Sportclubs kunnen een aanvraag voor een subsidie indienen, met een minimum van 250 euro en een maximum van 2.000 euro. Dit geld kan worden ingezet voor bijvoorbeeld het inhuren van een professional om de activiteit te organiseren, huur van locaties, extra inzet buurtsportcoach of materialen. Een subsidie aanvragen kan nog tot en met 8 september.

Als schaats- of inlineskatevereniging kunnen de Summer Games een mooie manier zijn om jongeren in aanraking te laten komen met jouw sport. Bekijk meer informatie op de website van de Summer Games.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?