Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Administratief & Juridisch » Praktijkvoorbeelden Juridisch

Praktijkvoorbeeld verzekeringen: Schade aan de fiets tijdens een training

In het basislidmaatschap van de vereniging en de actieve sporter zijn diverse verzekeringen opgenomen. Bij leden bestaat soms onduidelijkheid in welke situaties deze verzekeringen dekking bieden. Door middel van diverse voorbeelden, die wij in samenwerking met verzekeringsadviseur Aon opstellen, willen wij de verenigingen meer inzicht geven in de mogelijkheden van verzekeringen. Maar ook waar de vereniging rekening mee moet houden.

De praktijkvoorbeelden zijn terug te vinden in het kenniscentrum van de KNSB – https://knsb.nl/thema/administratief-financieel/

Hieronder volgt een case over: Schade aan de fiets (of kleding) tijdens een training

Beschrijving Case “Schade aan de fiets (of kleding) tijdens een training”
Tijdens een trainingsrit op de fiets heeft één van de leden een klein ongeluk gehad met zijn fiets. Gevolg is dat zijn fiets flink beschadigd is. Is een lid voor dergelijke ongevallen ook verzekerd vanuit de KNSB?

Oplossing
Voor leden van KNSB is er de mogelijkheid om een collectieve aansprakelijkheid en ongevallenverzekering gesloten. De collectieve ongevallenverzekering biedt een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden ten gevolge van een ongeval. De collectieve aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor een aansprakelijkheidstelling jegens de vereniging of lid van de vereniging. Voor aansprakelijkheid moet er sprake zijn van een onrechtmatige daad of handeling. Indien men tijdens een training materiële schade oploopt, is de vraag van belang of iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Maakt men bijvoorbeeld zelf een stuurfout waardoor men ten val komt, dan is er geen derde aansprakelijk. Dus dan zal de collectieve aansprakelijkheidsverzekering de schade niet vergoeden. Het geheel is complexe materie.

De klantenservice van Aon kan voor u nagaan of de schade geclaimd kan worden.

Meer informatie over verzekeringen: Hebben jullie specifieke voorbeelden of vragen over verzekeringen? Op https://knsb.meeus.com/ staat alle informatie.

 

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?