Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Administratief & Juridisch » Praktijkvoorbeelden Juridisch

Praktijkvoorbeeld: Hoofdelijke aansprakelijkheid van de penningmeester

In het basislidmaatschap van de vereniging en de actieve sporter zijn diverse verzekeringen opgenomen. Bij leden bestaat soms onduidelijkheid in welke situaties deze verzekeringen dekking bieden. Door middel van diverse voorbeelden, die wij in samenwerking met verzekeringsadviseur Meeùs opstellen, willen wij de verenigingen meer inzicht geven in de mogelijkheden van verzekeringen. Maar ook waar de vereniging rekening mee moet houden.

De praktijkvoorbeelden zijn terug te vinden in het kenniscentrum van de KNSB – Thema: Administratief-financieel

Hieronder volgt een case over: Hoofdelijke aansprakelijkheid van de penningmeester.

Beschrijving Case “Hoofdelijke aansprakelijkheid van de penningmeester”
Er is mij gevraagd om penningmeester te worden van mijn schaatsclub. Graag wil ik weten hoe het zit met hoofdelijke aansprakelijkheid en eventuele mogelijkheden om dit te verzekeren.

Oplossing
Als penningmeester ben je lid van de vereniging en de KNSB. Via de KNSB is voor elke vereniging deelname aan de collectieve bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering geregeld. Deze verzekering is ook voor de penningmeesterfunctie van kracht. De verzekering dekt de persoonlijke aansprakelijkheid van bestuurders. U bent hiermee voor schade die u aan anderen toebrengt als gevolg van fouten (door handelen of nalaten), gemaakt tijdens de uitoefening van uw functie als bestuurder. Het verzekerde bedrag voor verenigingen is € 250.000.

Meer informatie over verzekeringen: Hebben jullie specifieke voorbeelden of vragen over verzekeringen? Op https://knsb.meeus.com/ staat alle informatie.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?