Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Communicatie

Breng je stem uit voor de verkiezing ‘Club van het Jaar’

De derde editie van de verkiezing ‘Club van het Jaar’ is in april van start gegaan. Meer dan 40 schaats- en inlineskateverenigingen hebben zich hiervoor aangemeld. Dit jaar belicht de verkiezing de veerkracht van de sport- en cultuurclubs in Nederland. Oud-schaatser Erben Wennemars is een van de ambassadeurs van de verkiezing.

In de afgelopen weken hebben in totaal ruim 2.000 sport- en cultuurverenigingen zich genomineerd voor de verkiezing. Op 5 mei is de aanmeldprocedure gesloten. Maar er kan nog steeds gestemd worden op jouw favoriete vereniging, die daardoor in aanmerking komt voor de titel ‘Club van het Jaar’.

Corona maakt het voor verenigingen moeilijk hun belangrijke rol in de maatschappij te blijven vervullen. Toch blijft het verenigingsleven zich inzetten voor haar leden. De verkiezing Club van het Jaar geeft clubs het podium dat ze verdienen en belicht dit jaar hun veerkracht. Want die veerkracht is, naast financiële ondersteuning, heel belangrijk voor het behoud van het verenigingsleven in Nederland.

Zo werkt het

Via www.clubvanhetjaar.nl kan gestemd worden op de verenigingen die zich hebben aangemeld. Op 26 mei worden de winnaars per gemeente en provincie bekendgemaakt, inclusief de toekenning van de twee wildcards. Vervolgens pitchen de provincie- en wildcardwinnaars hun club voor de vakjury. Op 9 juni wordt bekendgemaakt welke sport- en cultuurclub zich in 2021 ‘Club van het Jaar’ mogen noemen. De winnaars worden beloond met mooie prijzen zoals masterclasses van experts die de club vooruit helpen en een promovideo waarmee ze hun club extra in de schijnwerpers kunnen zetten.

De verkiezing ‘Club van het Jaar’ is een initiatief van NOC*NSF, ADR Nieuwsmedia, LKCA, Kunstbende & Rabobank.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?