Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Vrijwilligers

NLdoet: klaar een klus en werf vrijwilligers

Zijn er op de sportclub nog klusjes die gedaan moeten worden en ben je op zoek naar vrijwilligers? Meld jouw klus dan aan voor NLdoet en ga aan de slag! Op 10 en 11 maart vindt de grootste vrijwilligersactie van Nederland weer plaats.

Op 10 en 11 maart staat vrijwillige inzet in de spotlights en NLdoet wil dan ook iedereen stimuleren om op zijn minst een dagdeel de handen uit de mouwen te steken ten behoeve van de maatschappij. De sportclub is daarvoor een prima plek! Het clubhuis schilderen, de materialen opbergen, een grote schoonmaak houden, het zijn allemaal klussen die gedaan moeten worden.

NLdoet is een uitstekende mogelijkheid om nieuwe vrijwilligers te werven. Elke schaats- of skeelerclub kan wel vrijwilligers gebruiken en NLdoet is een ideale gelegenheid om te laten zien en te ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk is. Daarnaast kun je jouw organisatie promoten en de sportclub in een positief daglicht zetten.

Om een klus aan te melden, maak je eerst een account aan bij Mijn Oranje Fonds en vervolgens kun je de klus in het systeem zetten. Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen op hun beurt weer klussen zoeken waarvoor ze zich willen opgeven.

Let op je verzekering

De verzekering van iedereen die meedoet aan NLdoet, van klusaanbieder tot klusser, is de verantwoordelijkheid van de klusaanbieder. De meeste organisaties hebben al een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers, maar het is wel even nuttig om na te gaan of de voorwaarden ook van toepassing zijn tijdens NLdoet!

Goede voorbeelden

Inspiratie opdoen op het gebied van ledenwerving en -behoud? Lees dan eens de succesverhalen van andere verenigingen. Zo verwelkomde HC de Vechtstreek acht nieuwe leden dankzij de AH Sportwerken en helpt het geven van clinics DDD bij het promoten van de club.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?