Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Besturen

Meer dan 300 gemeenten werken aan lokaal sportakkoord

Ruim 300 Nederlandse gemeenten zijn inmiddels aan de slag met het Sportakkoord. In 274 gemeenten worden onder leiding van een sportformateur zelfs al sportakkoorden opgesteld en afgesloten tussen sportaanbieders, maatschappelijke organisaties, de gemeente en/of het bedrijfsleven. Dit blijkt uit de voortgangsrapportage Monitor Sportakkoord ‘Sport verenigt Nederland’ van het Mulier Instituut.

Het doel van het in 2018 afgesloten Sportakkoord is sport zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken voor álle Nederlanders, in álle levensfasen. Om dit te realiseren worden er in gemeenten afspraken gemaakt in een lokaal sportakkoord.

Sportclubs zijn van groot belang bij het sluiten van deze lokale sportakkoorden. Gemeenten kunnen verenigingen uitnodigen om in gesprek te gaan, of clubs kunnen zelf het initiatief nemen naar de gemeente te gaan om de belangstelling kenbaar te maken. Als schaats- of inline skatevereniging krijg je dus de kans mee te praten over waar het heen moet met de lokale sport in jouw gemeente.

Lokaal sportakkoord biedt EIJV kansen

Er zijn inmiddels al 65 gemeenten gestart met de uitvoering van een lokaal of regionaal sportakkoord met behulp van een uitvoeringsbudget. In de gemeente Ede is de Edese IJsvereniging een van de ondertekenaars van het lokale sportakkoord. Volgens voorzitter Jan Vellinga sluiten de ambities van het Sportakkoord aan bij het beleid en de activiteiten van de EIJV.

Wil je gebruikmaken van kansen die het sportakkoord voor jouw club biedt, dan is de eerste stap contact opnemen met de Adviseur lokale sport in jouw gemeente. De Adviseur lokale sport helpt samen met de lokale verenigingsondersteuner clubs om de service te vinden die past bij de behoefte en ambities van de clubs. Advies op maat dus. Neem contact op met de adviseur lokale sport of via [email protected].

Lees meer over het Sportakkoord.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?