Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Communicatie

Koningsspelen: hét moment om je vereniging te presenteren

Voor alweer het zevende jaar wordt in 2019 de Koningsspelen georganiseerd. Basisschoolleerlingen uit het hele land worden op vrijdag 12 april geactiveerd om te bewegen en gezond te ontbijten. Met de Koningsspelen maken kinderen kennis met (nieuwe) sporten. Een ideaal moment voor jouw schaats- of inlineskate-club om een clinic of andere activiteit te organiseren, een Koningsmatch te maken en aan te haken bij dit sportieve evenement.

Met de Koningsspelen willen de Krajicek Foundation en haar partners een structurele bijdrage leveren aan een gezonde en sportieve samenleving. In 2018 deden er 1,2 miljoen kinderen van ongeveer zesduizend basisscholen mee aan het initiatief.

Gemeenten, verenigingen en andere maatschappelijke instellingen werken samen om een gevarieerd sportaanbod aan te bieden. Sportverenigingen en basisscholen vinden elkaar steeds vaker. Verenigingen organiseren bijvoorbeeld clinics, stellen hun accommodatie beschikbaar, of leveren vrijwilligers. Voor schaats-en inlineskateclubs zijn de Koningsspelen dus een ideaal moment om je te laten zien.

Koningsmatch

Om samenwerking tussen scholen en verenigingen te faciliteren heeft de organisatie van de Koningsspelen een online platform ontwikkeld waar basisscholen en sportverenigingen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact kunnen komen en waar aanbod en vraag bij elkaar komen. Met behulp van het platform kunnen beide partijen een zogenaamde Koningsmatch maken, oftewel samenwerken tijdens het sportieve gedeelte van de Koningsspelen.

Wat zijn de voordelen voor sportverenigingen?

Wacht niet langer en schrijf je direct in voor een Koningsmatch!

Foto: Bibi Veth

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?