Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Communicatie

Is jouw club al klaar voor het inline-skateseizoen?!

De lente heeft definitief haar intrede gedaan en dus staat het inline-skateseizoen op het punt van beginnen. Aan welke zaken moet je als vereniging denken voordat er daadwerkelijk geskatet kan worden en welke kansen biedt de start van het seizoen voor bijvoorbeeld ledenwerving? Een checklist.

  1. Organiseer een open dag. Een open dag is een goede manier om het seizoen in te luiden en geïnteresseerden kennis te laten maken met de sport én jouw vereniging. Denk eraan dat je voldoende materialen hebt. Check knsb.nl voor een overzicht van clubs die materiaal verhuren.
  2. Zorg voor een aanbod voor beginnende volwassenen. Natuurlijk is het belangrijk voldoende jeugdleden te hebben, maar vergeet ook de volwassenen niet. Organiseer clinics of open trainingen voor volwassenen die nog niet bekend zijn met inline-skaten.
  3. Introductieabonnement. Creëer voor nieuwe (jeugd)leden een speciaal abonnement, zodat zij voor een aantrekkelijke prijs de gehele zomer kunnen skaten en kennis kunnen maken met de club.
  4. Deel de video’s op schaatsen.nl waarin de grondbeginselen van het inline-skaten worden uitgelegd. Plaats de video’s op de clubsite en sociale media.
  5. Organiseer een kennismakingsavond, waarop je nieuwe leden (en trainers) welkom heet en coaches en bestuurders van de club voorstelt.
  6. Voor een vereniging die zowel schaatsen als inline-skaten aanbiedt, is het leuk aan het einde van het schaatsseizoen een feestavond te organiseren en dan meteen ook het begin van het skateseizoen feestelijk in te luiden. Een seizoenwisselfeest. Bijvoorbeeld door om 12.00 ’s nachts net als met oud en nieuw af te tellen naar de volgende dag.
  7. Organiseer een materiaal- en onderhoudsavond voor je leden. Leg bijvoorbeeld aan jeugdleden uit hoe ze hun skates het beste kunnen prepareren voor het nieuwe seizoen.
  8. Publiceer het zomerprogramma. Zorg dat iedereen op de hoogte is van de trainingsavonden. Dit kan eenvoudig en overzichtelijk door bijvoorbeeld een afbeelding op de clubsite te plaatsen of via sociale media te delen.
  9. Plan een skatetoertocht als opening van het seizoen. Wat is een betere manier om iedereen weer enthousiast te krijgen, dan een skatetoertocht organiseren. Je promoot je vereniging en zorgt direct aan de start van het seizoen voor lachende gezichten.
  10. Het is logisch maar toch, zorg dat de baan gereed is. Veeg de baan grondig en verwijder eventueel onkruid of andere planten.

Lees ook: 7 tips voor inline-skate verenigingen om nieuwe leden te werven

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?