Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Vrijwilligers

Hoe kom je aan meer vrijwilligers?

Zonder vrijwilligers geen schaatsvereniging. Duizenden leden zetten zich wekelijks in voor hun club. Ze zijn actief binnen een bestuur, commissie, werkgroep of doen af en toe een klus. Dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen elk weekend jongens, meisjes, mannen en vrouwen naar de schaats- en inlineskatebanen. Ook jullie vereniging is waarschijnlijk afhankelijk van de inzet van enthousiaste vrijwilligers.

Een schaatsvereniging is er dóór en vóór de leden. Het merendeel van de clubs wordt zelfs helemaal gerund door vrijwilligers. Sommigen zie je op of langs de baan, of achter de bar in de kantine. Een hoop andere vrijwilligers zijn een stuk minder zichtbaar. Neem bijvoorbeeld de bestuurders, de wedstrijdsecretarissen of de archivaris. Stuk voor stuk zijn zij belangrijk voor een schaatsvereniging en maken zij het mogelijk dat mensen kunnen schaatsen en inlineskaten.

Maar veel verenigingen vinden het lastig om voldoende vrijwilligers te vinden. Er is vaak wel vrijwilligersbeleid, maar vaak geen georganiseerd, gestructureerd vrijwilligersbeleid. De KNSB vindt het belangrijk dat verenigingen op het gebied van vrijwilligers goed ondersteund worden. Daarom helpen we clubs onder meer aan de hand van een stappenplan. In het kenniscentrum beschrijven we concrete handvatten aan de hand van zes B’s:

Willen jullie dat jong en oud kan blijven schaatsen en inlineskaten en de club tot in lengte van jaren blijft bestaan, pak dan de handschoen op en begin met het maken van vrijwilligersbeleid.

Wil je weten hoe dit moet? Kijk dan op: https://knsb.nl/kenniscentrum-artikelen/beleid/

 

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?