Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Administratief & Juridisch

Handige tool voor penningmeesters

Voor alle penningmeesters van sportverenigingen is er een handige tool in het leven geroepen waar de belangrijkste belastingzaken op één pagina gebundeld zijn. Ook als schaatsclub heb je in meer of mindere mate te maken met belastingtechnische regels en wetten. Dankzij de nieuwe tool van de Belastingdienst heeft de penningmeester van jouw schaatsvereniging nu eenvoudig toegang tot meer informatie over belangrijke onderwerpen.

Sportverenigingen hebben volgens Rudmer Dalstra, directeur algemene bestuurszaken en communicatie bij de Belastingdienst, met name vragen over omzetbelasting en loonheffingen. “Het gaat dan bijvoorbeeld om vragen of onduidelijkheden over de aftrek van voorbelasting, de kantineregeling, sponsoring, vergoedingen aan werknemers en de vrijwilligersregeling”, vertelt hij in de meest recente uitgave van SPORT Bestuur en Management.

Op het platform is onder andere informatie te vinden over dienstverbanden van vrijwilligers, sponsoring en btw. Wie meer informatie wil, wordt doorverwezen naar de reeds bestaande pagina’s van de Belastingdienst over het betreffende onderwerp. Het is verstandig om de site toe te voegen aan je favoriete pagina’s, de link op te slaan of eventueel te delen met collega bestuursleden.

Tool Belastingdienst penningmeesters

Ook het webcareteam van de Belastingdienst is beschikbaar voor vragen. De hulpdienst is te bereiken via het Twitteraccount @Bzakelijk en www.facebook.com/belastingdienst.

Kijk voor meer onderwerpen die voor penningmeesters interessant kunnen zijn in het Kenniscentrum bij het thema administratief & financieel.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?