Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Communicatie

Gaan jullie ook voor NIX op de sportvereniging?

Om aandacht te vragen voor alcoholgebruik onder minderjarigen bij sportclubs, wordt op 6 september de NIX18 campagne in de sport gelanceerd. Verenigingen kunnen sinds 1 augustus materialen aanvragen waarmee zij laten zien dat er op de club geen alcohol onder de 18 wordt geschonken of doorgegeven.

Uit onderzoek blijkt dat nog steeds veel jongeren onder de 18 alcohol kunnen krijgen in de sportkantine. Om de naleving op de leeftijdsgrens te verbeteren wordt de NIX18 campagne in de sport gelanceerd. Door het NIX18-pakket te bestellen en de ondersteunende materialen te gebruiken op de club, laat je zien dat NIX de afspraak is. Zo weten sporters, ouders, bezoekers en barvrijwilligers dat er geen alcohol onder de 18 jaar wordt geschonken of doorgegeven. Het NIX18 pakket is in beperkte oplage beschikbaar.

Gratis e-learning

Om clubs te ondersteunen bij de uitvoering van de afspraak van NIX onder 18 en andere facetten van verantwoord alcohol schenken, kunnen barvrijwilligers en bestuurders de gratis E-learning ‘Verantwoord alcohol schenken‘ volgen en het certificaat behalen.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?