Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Communicatie

Dit doen schaats- en inlineskateverenigingen tijdens de coronacrisis

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de georganiseerde sport in Nederland stil is komen te liggen. Er kon de laatste weken van maart niet meer geschaatst worden en de start van het inlineskateseizoen is uitgesteld. Dat betekent echter niet dat clubs stilzitten. Veel schaats- en inlineskateverenigingen zetten hun beste beentje voor en ondernemen initiatieven om in beweging en in contact te blijven, of anderen te helpen. Een overzicht.

EIJV

De Edese IJsvereniging heeft op haar website een speciale pagina ingericht met allerhande tips en oefeningen om in beweging te blijven. Voor alle leden hebben de trainers van de vereniging schema’s gemaakt voor fietsen, conditie, schaatsplanken en skeeleren. Tot slot is alle voorraad van de kantine gedoneerd aan de Voedselbank.

IJsfun

IJsdans- en showschaatsvereniging IJsfun toonde zich van haar creatiefste kant de afgelopen weken. Het maakte een heuse show genaamd: IJSOLATIE. Zes afleveringen laten twee jeugdleden op originele wijze zien hoe je thuis kunt trainen.

IJSOLATIE-aflevering 6.

IJSOLATIE-aflevering 6.

Posted by IJsdans- en showschaatsvereniging IJsfun on Friday, May 8, 2020

Bornse Schaats- en skeelervereniging

De Bornse Schaats- en Skeelervereniging is gestart met online-droogtraining. Drie keer in de week verschijnt op Facebook voor de pupillen een korte video met een oefening die ze thuis kunnen doen om schaatsspecifiek te blijven trainen. Het idee kwam bij de jongste pupillen vandaan, die zich afvroegen waarom ze wel huiswerk van school kregen, maar niet van de schaatsvereniging.

Hey hoi, het is woensdag, tijd voor weer een trainingsvideo!! Erika heeft voor jullie een aantal ladder-oefeningen achter elkaar gezet. Heb je geen speedladder? Geen excuus, je tekent er razendsnel eentje met stoepkrijt! Veel plezier allen en tot vrijdag!!

Posted by Bornse Schaats en Skeelervereniging on Wednesday, April 1, 2020

SIV Zeist

Ook de jeugd van SIV Zeist houdt zichzelf bezig met allerhande zaken. Zo zijn er de afgelopen weken al 18 nieuwe schaatsplanken in elkaar gezet door de jeugdige schaatsers van SIV Zeist. De planken konden meteen worden gebruikt voor een gezamenlijke training via Zoom.

De Hengelose IJsclub

Bij de Hengelose IJsclub wordt ondanks de coronacrisis eveneens nog hard getraind. Drie keer per week verschijnt er een work-out online, samengesteld door trainer Bart Jongman.

Skeelerclub Oost-Veluwe

Ook bij SKOV wordt er digitaal ‘les gegeven’. Jeugdtrainers Jennifer en Monique maken in de tuin een filmpje op de skeelers of de hardloopschoenen, zodat kinderen thuis toch kunnen trainen.

Goedemorgen, we hopen dat jullie allemaal een leuk paasweekend hebben gehad. Monique kon niet langer wachten en heeft een erg leuk eerste filmpje voor jullie opgenomen. Oefening 1: basishoudingLaat ons weten of het je lukt en plaats je filmpje in de opmerkingen hieronder of app het naar ons (als je ons nummer hebt) 😊Heel veel succes en plezier!Groetjes Monique & Jennifer

Posted by SKOV Heerde skeeler oefeningen & tips on Monday, April 13, 2020

Fit met TeamNL Kids

Vanuit NOC*NSF wordt sportend Nederland aangemoedigd in beweging te blijven. De sportkoepel maakte samen met Squla en een heleboel topsporters Fit met TeamNL kids. Via dit programma worden kinderen uitgedaagd verschillende sporten te ontdekken. Iedere ‘school’-dag laat een olympische sporter de kinderen kennismaken met zijn of haar sport.

Ben, of ken jij een vereniging die ook actief is tijdens deze periode, laat het ons dan weten via social media of mail naar [email protected].

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?