Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Administratief & Juridisch

Deze wetswijzigingen gaan in vanaf 2020

Ieder jaar treden op 1 januari een aantal nieuwe wetswijzigingen in werking die de overheid in het voorbije jaar heeft samengesteld. In 2020 gaan er op het gebied van personeel en fiscale zaken een paar dingen veranderen. Hieronder volgt een overzicht van de relevante wetswijzigingen voor het komende jaar voor je vereniging.

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

De WAB is een verzamelnaam voor een serie van maatregelen voor flexibel werk. Met de invoering van de WAB wil het kabinet werkgevers aanmoedigen om werknemers in vaste dienst te nemen. Ook moeten flexwerkers meer zekerheid in werk en inkomen krijgen. Er zijn wijzigingen doorgevoerd in:

Personeel extra belonen door ruimere werkkostenregeling (WKR)

Op dit moment mag je onbelaste vergoedingen geven tot 1,2% van de loonsom (het loon van alle medewerkers samen). Dit is de vrije ruimte. Deze vrije ruimte wordt per 2020 met 0,5 procentpunt verhoogd tot 1,7% over de eerste € 400.000 van de loonsom. Voor het bedrag boven € 400.000 blijft het huidige percentage van 1,2% gelden.

Minimumloon omhoog op 1 januari 2020

Het wettelijk brutominimumloon (WML) voor werknemers van 21 jaar en ouder bij een volledig dienstverband wordt per 1 januari 2020:

Aanpassingen voor financiën innovatieve projecten en duurzame projecten

Dit artikel kwam tot stand met medewerking van KNVB Assist.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?