Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Administratief & Juridisch

Denk aan de financiële regelingen voor verenigingen

Voor amateursportorganisaties zijn er de afgelopen maanden diverse financiële regelingen beschikbaar gesteld vanuit de overheid. Met behulp van deze regelingen kunnen amateursportorganisaties (een deel van) de financiële schade opvangen die ze hebben opgelopen vanwege de coronamaatregelen.

Voor een aantal van deze regelingen is de aanvraagperiode inmiddels gestart of nadert de aanvraagdeadline. Wanneer je als vereniging negatieve financiële gevolgen hebt ondervonden van COVID-19 kun je in aanmerkingen komen voor de regelingen. In dit artikel lees je er meer over.

Regeling Tegemoetkoming amateursportorganisaties (TASO)

De TASO-regeling is sinds 22 september geopend. Sportverenigingen kunnen tot uiterlijk zondag 11 oktober een aanvraag indienen via de website van DUS-I.

Door de maatregelen vanwege COVID-19 hebben veel sportverenigingen omzet verloren of huur betaald zonder daar gebruik van te hebben gemaakt. Voor deze verenigingen is de TASO nu beschikbaar. Een sportvereniging komt voor een eenmalige tegemoetkoming in aanmerking als:

Meer informatie en alle voorwaarden zijn te vinden op website van Dus-i: https://www.dus-i.nl/subsidies/tegemoetkoming-amateursport-covid-19

Regeling Tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties (TVS)

Deze regeling is bedoeld voor de verhuurders van sportaccommodaties die (een deel van) de huursom in de periode van 1 maart tot 1 juni 2020 hebben kwijtgescholden aan amateursportorganisaties. Dit kan ook met terugwerkende kracht. Zolang de kwijtschelding maar heeft plaatsgevonden vóórdat je de tegemoetkoming aanvraagt. Je kunt dus tot 14 oktober (een deel van) de huursom in de periode van 1 maart tot 1 juni 2020 kwijtschelden en vervolgens de tegemoetkoming aanvragen.

Hebben jullie als sportvereniging over de periode 1 maart t/m 1 juni wel (gedeeltelijk) huur betaald? Wijs de verhuurder op deze regeling. Voor sportverenigingen vormt de huur vaak de grootste kostenpost in hun exploitatie. Om hiervoor te compenseren is de TVS in het leven geroepen. De verhuurder dient de vereniging in dat geval de huur kwijt te schelden.

Samengevat komt de tegemoetkomingsregeling verhuurders sportaccommodaties hierop neer:

Aanvragen is mogelijk tot en met 14 oktober 2020. Het aanvraagformulier is op de website van DUS-I beschikbaar gesteld. Meer informatie: https://www.dus-i.nl/subsidies/tegemoetkoming-verhuurders-sportaccommodaties-covid-19

TVL

De TVL-regeling (Tegemoetkoming Vaste Lasten) is de opvolger van de TOGS (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19) en kan t/m 30 oktober 2020 worden aangevraagd. De TVL-regeling is er voor verenigingen die door de coronacrisis veel omzet hebben verloren en daardoor in de problemen komen met hun vaste lasten. Deze regeling geldt over de periode 1 juni tot 1 oktober. De voorwaarden voor en het indienen van een aanvraag voor de TVL kan via de website van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Meer informatie: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tvl

Bekijk alle berichten over corona op onze speciale pagina.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?