
Elke vereniging die een sportaccommodatie in eigendom of beheer heeft loopt voor het seizoen met verschillende zaken na. Denk aan een goed werkende verlichting, brandblussers, voorkomen van legionella of aanwezigheid van een EHBO-kit. Middels een checklist kun je eenvoudig kijken of jouw accommodatie veilig is.
Als bestuur, eigenaar of beheerder van een sportaccommodatie ben je verantwoordelijk voor de veiligheid daarvan. Uiteraard niet alleen, die verantwoordelijkheid deel je met de sporters, de trainers, de coaches en de verzorgers. De sportomgeving moet veilig zijn en ongelukken en blessures moeten zo veel mogelijk worden voorkomen.
Taken bij het bewaken van de veiligheid op de sportaccommodatie
Zowel het bestuur en/of de eigenaren als de sporters, trainers, coaches, ijsmeesters en verzorgers hebben de volgende taken:
- de sportaccommodatie regelmatig controleren, zodat onveilige situaties aan het licht komen;
- ervoor zorgen dat iedereen zuinig omgaat met de sportaccommodatie;
- ervoor zorgen dat de accommodatie netjes is opgeruimd. En daarbij zaken melden die niet in orde zijn, en deze weer in orde laten maken.
Regelmatige controle van de accommodatie brengt onveilige situaties aan het licht. Waar moet je aan denken? Bekijk de checklist die NOC NSF opgesteld heeft voor de heropening van accommodaties na de corona sluitingen.
-
Bekijk meer artikelen uit deze thema's
- Vier adviezen om coronabesmettingen bij de club te voorkomen
- Als bestuurder aan de slag met een veilig schaats- en skateklimaat
- Deadline UBO-registratieplicht gemist, wat nu?
- Wat kun je als vereniging doen bij hoge temperaturen?
- Phishing: Wat kun je als er club tegen doen?