Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Accommodatie

Budget voor subsidieregeling duurzaamheid met €2 miljoen verhoogd

Het ministerie van VWS heeft het budget voor de subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties met €2 miljoen verhoogd. Per 18 februari is er geen €6, maar €8 miljoen beschikbaar voor sportverenigingen.

Dat betekent dat sportclubs die nu bij de RVO een aanvraag indienen voor subsidie voor maatregelen ter verduurzaming van de accommodatie, nog een reële kans maken om dit jaar een subsidiebedrag te ontvangen.

Vanaf 2 januari 2018 was de subsidieregeling geopend. En net als in voorgaande jaren werd er massaal gebruik van gemaakt. Al na ruim een maand was het totaal beschikbare subsidiebedrag vanuit het ministerie van VWS voor verduurzaming van sportaccommodaties zo goed als bereikt.

Met de subsidieregeling wordt het voor clubs aantrekkelijker om te investeren in duurzaamheid. De terugverdientijd wordt namelijk aanzienlijk verkort.

Tijdens de lopende aanvraagperiode zijn de meeste subsidieaanvragen binnengekomen voor de aanschaf van zonnepanelen voor elektriciteitsopwekking, gevolgd door investeringen in sportverlichting en binnenverlichting.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?