Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Training & Coaching

7 tips om het nieuwe (schaats)jaar goed te beginnen

De feestdagen zijn voorbij en we hebben 2018 achter ons gelaten. De afgelopen dagen stonden in het teken van gezelligheid, vrienden, familie en lekker eten. Hoe zorg je ervoor dat je het nieuwe jaar op sportief vlak goed begint? Zeven tips:

  1. Doe jezelf en vriend/vriendin een abonnement of rittenkaart voor de ijsbaan cadeau en ga samen schaatsen.
  2. Plan direct na de feestdagen een nieuw uitje. Ga eens schaatsen met vrienden of familie. Leuk voor iedereen en per half uur verbrand je al snel 228 kilocalorieën.
  3. Schrijf je in voor de Alternatieve Elfstedentocht. Hou je wel van een sportieve uitdaging en wil je het ultieme doel hebben om in januari weer hard te gaan trainen? Ga dan in januari of februari naar de Weissensee en neem deel aan een van de vele tochten. Voor kinderen is er weer de Alternatieve Elfstedentocht op Flevonice op 3 februari. Zo kunnen ouder(s) en kind samen trainen.
  4. De IJSTIJD!-banen zijn nog steeds open. Kijk snel hier voor meer informatie en bindt (samen met je kinderen) de schaatsen onder!
  5. Ga snel weer aan de slag met gezond eten.
  6. Vraag een wedstrijddaglicentie aan. Je kunt dan kennismaken met de wedstrijdsport en op deze manier motiveer je jezelf (meer) te gaan trainen.
  7. Heb je door een ontploffende mailbox, bijpraten met collega’s, of enthousiaste kinderen (nog) geen tijd om naar de ijsbaan te gaan? Ga lekker naar buiten voor een wandeling. Een beetje beweging is altijd beter dan stilzitten.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?