Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

GoSkate, app voor schaatsen en skaten

Met de GoSkate app kun je je skateroutes op de weg bijhouden en de mooiste routes bij jou in de buurt vinden, maar ook jouw prestaties op het ijs meten. De app, die in 2016 onder de naam Sprint is ontwikkeld is er voor de recreatieve skater en schaatser.

Wat kun je met de GoSkate op het ijs?
Tijdens het schaatsen verschijnen jouw rondetijden, je afgelegde afstand en de totale tijd van je schaatstraining live in de app of op jouw smartwacht*. Je bent direct te vinden in de ranglijst van jouw ijsbaan, waardoor je kunt zien hoe goed jij presteert ten opzichte van andere GoSkate gebruikers. Ben je lid van een schaatsvereniging? Dan kun je jouw prestaties vergelijken met die van je clubgenoten in je eigen clubranglijst. 

Skaten met GoSkate
Met GoSkate kun je de mooiste en veiligste tochten skaten en jouw statistieken tijdens het skaten meten via GPS. Je vind in de app routes bij jou in de buurt en je slaat je eigen route op zodat anderen ook jouw route kunnen skaten, zo breng je samen met alle appgebruikers de leukste en veiligste skateroutes van Nederland in kaart. Dankzij de mogelijkheid om meldingen te doen, van bijvoorbeeld een gat in de weg of een steile helling, proberen we de routes zo veilig mogelijk te maken. 

Download de gratis GoSkate-app in jouw Playstore of Appstore!

Met GoSkate kun je terecht op alle kunstijsbanen in Nederland, op natuurijs en op de weg. Download de app op je mobiel en je kunt jouw schaats en skateprestaties bijhouden!

GoSkate daagt je uit!
Ben je op zoek naar uitdaging? Kies er voor om mee te doen aan de diverse  challenges. Iedere maand is er een maandchallenges voor het skaten of schaatsen waar je gave prijzen kunt winnen. Of doe mee met een van de extra challenges. Daarnaast kun je medailles verzamelen voor in jouw trofeeënkast. Bijvoorbeeld de ‘uithouder’, de medaille die je ontvangt wanneer je een sessie van 3 uur of langer doet. Ook is het mogelijk om je maatje uit te dagen via ‘De Uitdaging’. Zet een snellere tijd neer of rijd meer kilometers dan je maatje om de uitdaging te winnen.

Live dashboard
Elke GoSkate gebruiker krijgt gratis toegang tot zijn live dashboard met persoonlijke statistieken. Hier kun je jouw statistieken analyseren op basis van al jouw gemaakte schaats- en skatesessies. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe jouw snelheid zich ontwikkelt ten opzichte van voorgaande maanden en je kan in een eenvoudig overzicht al jouw medailles bekijken..

MYLAPS chip
Om jouw rondentijden te kunnen meten op het ijs, gebruik je een MYLAPS chip. Je kunt je eigen chip koppelen aan GoSkate of op één van de kunstijsbanen een chip huren. Koppel jouw chipnummer aan jouw eigen account. Het aanschaffen van een chip is het meest voordelig via de GoSkate webshop. Als je lid bent van de KNSB dan ontvang je een korting op jouw chip. Het koppelen van jouw chip met de app is heel eenvoudig. Daarna bind je hem om én schaatsen maar!

Samenwerking
In samenwerking met digitaal sportmarketingbureau Sportunity en voormalig hoofdsponsor KPN heeft de KNSB in 2016 de uitdagende app ontwikkeld voor schaatsen op kunst- en natuurijs en sinds de zomer van 2020 is de app ook te gebruiken voor inlineskaten. In april 2022 is de naam Sprint veranderd in GoSkate, omdat deze naam beter past bij alle functionaliteiten die de app biedt.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?