Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Toerschaatsen
‹ terug

Promotie, degradatie en dispensatie

Promoveren
De eerste tien (10) van het eindklassement marathon Heren Senioren B (HSB) promoveren naar de Heren Senioren A (HSA).
De eerste drie (3) geklasseerden Heren Senioren C (HSC) per regionale competitie promoveren naar de Heren Senioren B (HSB) wedstrijdcategorie marathon.

Degraderen
Heren senioren A en heren senioren B die het gehele jaar geen wedstrijd hebben gereden worden een categorie gedegradeerd.

Dispensatie
Dispensatie is een ontheffing om op een hoger of lager wedstrijdniveau uit te komen. Dispensatie moet ieder jaar opnieuw worden aangevraagd bij de sectie Inline-skaten en is ook geldig bij de Nationale Kampioenschappen.

In artikel 404 van de Specifieke Bepalingen Inline-skaten wordt uitgelegd dat een verleende dispensatie conform van toepassing op alle wedstrijden onder auspiciën van de KNSB. Hiertoe behoren onder andere nationale selectiewedstrijden, de landelijke en regionale competities en NK’s. Voor internationale wedstrijden, gehouden binnen of buiten Nederland, is de dispensatie niet van toepassing. Voor internationale wedstrijden is het reglement van de CEC of CIC van toepassing en in dit reglement wordt alles aangaande de deelname aan internationale wedstrijden en de indeling in verschillende categorieën geregeld van de betreffende wedstrijd. Deelname is dan alleen mogelijk in de betreffende leeftijdscategorie.

Hoe kan ik aanvragen dat ik mag deelnemen bij de Heren senioren B of A in het Inline-skaten?

Senioren Heren deelnemers (geboren na 1995) worden automatisch ingedeeld in wedstrijdcategorie Heren senioren C. Wil jij deelnemen in wedstrijdcategorie Heren senioren B of Heren senioren A, vul dan het aanvraag formulier dispensatie in.

Wil je door omstandigheden in een lagere categorie Heren Senioren uitkomen (bijvoorbeeld van Heren Senioren B naar Heren Senioren C), dan kun je ook onderstaand dispensatieformulier invullen.

Wie komen er verder in aanmerking voor dispensatie?

Heb je gevonden wat je zocht?