Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Basispagina Verenigingslidmaatschap

De kern van de KNSB wordt al jaar en dag gevormd door de vele schaats- en inline-skate verenigingen die lid zijn van de KNSB. Verenigingen in alle soorten en maten, met verschillende doelstellingen en achtergronden. Van kleine natuurijsclubs die alleen met natuurijs in actie komen tot grote wedstrijdverenigingen die jaarrond trainingen en wedstrijden verzorgen. Alle verenigingen hebben één en hetzelfde doel: het stimuleren van de schaats- en inline-skate sport in Nederland.

Gedifferentieerd verenigingslidmaatschap

Om de vele verschillende type verenigingen zo goed mogelijk in hun kracht te zetten en hen te ondersteunen bij het realiseren van hun doelstellingen heeft de KNSB een gedifferentieerd lidmaatschap ontwikkeld. De modules zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de verschillende verenigingen en richten zich erop ieder type vereniging op hun eigen manier te ontzorgen, versterken en financieel voordeel te bieden.

Met het Verenigingslidmaatschap kan een vereniging afhankelijk van het gekozen pakket o.a.:

Daarnaast kunnen verenigingen aanvullende producten en diensten op maat afnemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uitgebreide ondersteuning bij een accommodatie- of subsidietraject.

Een volledig overzicht van de verschillende verenigingspakketten is te vinden onder het kopje “Verenigingspakketten 2018-2019”. Een toelichting op het waardepakket voor de individuele leden staat in het kader “Actieve Ledenpakket”.

Doorontwikkeling Verenigingslidmaatschap

Het Bondsbureau evalueert de pakketten het gehele jaar door. We gebruiken hiervoor onder andere het klanttevredenheidsonderzoek, online themagerichte onderzoeken en persoonlijk contact met verenigingen. Het Bondsbureau heeft ook een Referentiegroep ingesteld waarin vertegenwoordigers vanuit verschillende type verenigingen meedenken over de doorontwikkeling van de verschillende pakketten.

Mocht jullie vereniging tussentijds aanvullende vragen, opmerkingen of klachten hebben, dan horen wij dat graag. Wij verzoeken jullie deze te sturen naar: lidmaatschap@knsb.nl

 

Heb je gevonden wat je zocht?