Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Info Wedstrijddaglicentie

De KNSB introduceert de online wedstrijddaglicentie voor het schaatsen. In eerste instantie voor Langebaan wedstrijdorganisaties, maar ook andere disciplines kunnen straks van deze module gebruikmaken. Vorig seizoen waren de meest gehoorde opmerkingen, dat de wedstrijdorganisatie een papieren wedstrijdlicentie en contante afrekening te bewerkelijk vond. Nu is er dan de online module.

De module is onderdeel van het systeem Vantage. Zowel Vantage als de inschrijfmodule zijn nog niet geheel gerealiseerd en worden op dit moment volop doorontwikkeld.

Voordelen van het gebruik van de online wedstrijddaglicentie voor de wedstrijdorganisator

Bij welke wedstrijden kan deelname met een wedstrijddaglicentie worden ingezet?

Uitgangspunt is wie is er verantwoordelijk voor de wedstrijd, is dat KNSB, sectie, gewest, baancommissie, wedstrijdorganisatie. De verantwoordelijke bepaalt of de wedstrijd wel of niet openstaat voor wedstrijddaglicentiehouders.

De wedstrijddaglicentie kun je heel goed inzetten bij marathonwedstrijden waarbij het aantal deelnemers niet bepalend is voor de benodigde ijstijd. Kunstrijdbokalenwedstrijden, zodat alle deelnemers verzekerd zijn of shorttrack open wedstrijden. Maar ook bij langebaanwedstrijden in aansluiten op een ledenwervingscampagne zou je enkele plaatsen voor deelname op daglicentie kunnen reserveren.

Bij welke wedstrijden kan deelname met een gratis wedstrijddaglicentie worden ingezet?

De gratis wedstrijddaglicentie voor Actieve Leden (verenigingsleden geregistreerd bij de KNSB) is uitermate geschikt om in te zetten bij je club(kampioenschap)wedstrijd, een recreanten- of niet-licentiehouderswedstrijd. Alle leden schrijven online in en staan direct op de deelnemerslijst!

Hoe kun je als vereniging/club je leden gebruik laten maken van deze mogelijkheid?

Hoe werkt het voor de sporter?

Heb je gevonden wat je zocht?