Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

SAYES

SAYES staat voor: Safeguarding for Young European Skaters. In het Nederlands: het beschermen van jonge Europese schaatsers (tegen seksuele intimidatie). Het is een gezamenlijk initiatief van de Franse schaatsbond FFSG en de Internationale Schaatsunie ISU, waarbij de KNSB en de Hongaare schaatsbond MOKS zich hebben aangesloten.

Wat is er nodig voor een optimaal prestatieklimaat? Is dat hetzelfde als een plezierige sportomgeving? Wat versta je onder seksueel grensoverschrijdend gedrag? Wat zouden redenen kunnen zijn om incidenten niet te melden? Wat is het grijze gebied? En hoe worstelen jullie daar als trainers/coaches mee?

Het was serieuze kost op zaterdag 4 maart in het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen, waar ruim vijftig Nederlandse (jeugd)trainers en circa twintig internationale gasten uit de schaatssport met elkaar spraken over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Zij deden dit in de slipstream van de ISU WK Afstanden, waar een symposium plaatsvond van SAYES, het internationale project waarvan de KNSB partner is. Doel hiervan is om jonge Europese schaatsers te beschermen tegen seksuele intimidatie. Lees hier het gehele nieuwsbericht

Meer informatie over het project (in het Engels) vind je hier.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?