Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Veilig schaats- en skateklimaat

Een veilig schaats- en skateklimaat voor alle betrokkenen in de sport is voor de KNSB van groot belang. We hebben een uitgebreide structuur met informatie en middelen beschikbaar om sporters, trainers en bestuurders op alle niveaus te ondersteunen. Grensoverschrijdend gedrag, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd. Onbezorgd kunnen sporten is de standaard voor iedereen.

Naast uitgebreide informatie, middelen en ondersteuning via knsb.nl werkt de KNSB onder andere nauw samen met NOC*NSF en het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN). Met elkaar maken we beleid dat gericht is op preventieve thema’s, maar ook op ingrijpen waar noodzakelijk, in samenwerking met het Instituut voor de Sportrechtspraak (ISR).

Verenigingsbestuurders zijn de ogen en oren binnen de sportclub, en zijn ook verantwoordelijk voor een veilig en positief sportklimaat. Naast het vormgeven en uitzetten van goede preventieve maatregelen hebben zij de verantwoordelijkheid over de leden. Als het mis gaat moeten ze dan ook actie ondernemen.

Aan de slag met beleid?
Wil je als bestuurder, trainer of coach aan de slag voor een veilig schaats- en skateklimaat? Neem dan contact op met een van onderstaande personen of stel je vraag bij de VCP van de KNSB.

Melding doen?
Wil je een melding doen? Neem dan contact op met een van de vertrouwenscontactpersonen (VCP’s) van de KNSB. Je kunt hen rechtstreeks bereiken of via de Service Desk van de KNSB:

Wil je meer weten over zaken als vertrouwenscontactpersoon (VCP), Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), de meldplicht, het tuchtrecht en andere zaken in het kader van een veilig schaats- en skateklimaat? Bekijk dan de uitgebreide informatie op de pagina knsb.nl/veiligsportklimaat.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?