Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Shorttrack4kids

Het WK Shorttrack 2017 zal van 10 t/m 12 maart losbarsten in Ahoy te Rotterdam. Dit biedt natuurlijk een enorme kans om het al bestaande enthousiasme en de energie rondom de shorttracksport in te zetten om meer mensen aan het schaatsen te krijgen. Daarbij willen wij shorttrackverenigingen in de spotlight zetten en shorttrack als dé spectaculaire sport voor jeugd neerzetten. In samenwerking met de shorttrackverenigingen, lokale ijsbaantjes en basisscholen breidt de KNSB de ‘shorttrack clubtour’ uit naar een ‘shorttrack college clubtour’.

Scholenprogramma

Er zal een landelijk scholenprogramma uitgerold worden waar kinderen en jongeren leren over de schaatssport. Binnen dit programma worden kinderen via een lespakket op school enthousiast gemaakt over de schaatssport, shorttrack en veiligheid op het ijs. Vervolgens kunnen zij zelf ervaren hoe leuk shorttrack is door zelf op het ijs te staan middels een clinic in samenwerking met de KNSB verenigingen, daarna worden zij ook nog meegenomen in de beleving van een topsport ervaring middels het WK shorttrack.

Deelnemen?

Half oktober hebben alle shorttrackverenigingen een mail ontvangen over deelname aan dit programma. Heb je niks ontvangen en wil je wel meedoen? Stuur dan een mail naar shorttrack4kids@knsb.nl

Heb je gevonden wat je zocht?