Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Z@ppsport en Flevonice

Net als afgelopen jaar zal het televisieprogramma Zappsport deze winter aandacht besteden aan de schaatssport. In de uitzendingen staan vijf kinderen centraal die nog niet of nauwelijks kunnen schaatsen. Dit ‘Zappsport Schaatsteam’ volgt een KNSB lesprogramma. De kinderen sluiten het lesprogramma af met deelname aan de Alternatieve Elfstedentocht Kids op Flevonice.

KNSB lesprogramma

Wij hopen dat – ook net als vorig jaar – een aantal KNSB verenigingen het lesprogramma gelijktijdig omarmen. Het KNSB lesprogramma is gratis beschikbaar voor verenigingen, die lid zijn van de KNSB. Afgelopen seizoen waren acht KNSB verenigingen gelijktijdig met het ‘Zappsport Schaatsteam’ gestart met dit speciale lesprogramma voor kinderen. Deze kinderen leren de basis van het schaatsen met oefeningen gericht op bijvoorbeeld houding en balans. Een van deze verenigingen was ASV Almere; deze vereniging deelt de vorderingen van de kinderen via social media.

“ASV biedt graag deze lessen aan op het Schipperplein in Almere om de kinderen al op jonge leeftijd spelenderwijs het plezier van het schaatsen te laten ervaren”, aldus Edgar Donkervliet, schaatsinstructeur van de ASV.

Binnenkort meer

Binnenkort volgt hier meer informatie over de samenwerking met Zappsport en Flevonice en de mogelijkheden voor verenigingen om hierbij aan te haken.

Heb je gevonden wat je zocht?