Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Registratie Actieve Leden

De KNSB vraagt verenigingen haar actieve leden bij de bond te registreren. Dit is statutair vastgelegd en staat verder beschreven in het reglement Ledenopgave.

Naast dat hiermee alle actieve leden automatisch een ongevallen verzekering hebben en gebruik kunnen maken van verschillende voordelen, gebruikt de KNSB deze gegevens voor o.a. beleidsontwikkeling.

Wie zijn de actieve leden?

Deze actieve leden bestaan uit zowel actieve sporters als actief kader:

 Voorbeelden actieve kaderleden

Voor vrijwilligers die incidenteel actief zijn, kan een vereniging zelf de keuze maken hen als actief kader op te geven. Hiermee zijn deze vrijwilligers direct verzekerd én kunnen ze gebruik maken van de producten en diensten die binnen het waardepakket voor actieve leden worden aangeboden.

KNSB producten/diensten toegankelijk voor Actieve Leden

Zodra Actieve Leden geregistreerd staan kunnen ze aanspraak maken op KNSB producten en/of diensten (zoals de aanvullende ongevallenverzekering). N.B. Sporters kunnen pas een licentie aanvragen als ze ingeschreven staan als Actief Lid.

Aanmelden Actieve Leden

Verenigingen kunnen de gegevens van hun Actieve Leden bijhouden in de online portal “Mijn KNSB voor Verenigingen”. Klik hier om naar de portal te gaan. Nieuwe Actieve Leden ontvangen automatisch een e-mail met persoonlijk logingegevens voor Mijn KNSB.

Meer dan 20 nieuwe Actieve Leden tegelijk?

Wij kunnen deze voor jullie importeren. Gebruik hiervoor alleen het onderstaande format (excel formulier) en vul deze compleet in. Maak vervolgens gebruik van de onderstaande link ‘insturen’ om jullie lijst bij ons aan te leveren.

Geautomatiseerd inlezen via ClubWebWare / AllUnited?
Vanaf 1 september 2017 is er een digitale koppeling tussen de KNSB bondsadministratie Mijn KNSB en de ledensoftwareapplicatie van Club Webware / AllUnited gerealiseerd. (Club Webware is gefuseerd met AllUnited). verenigingen die gebruik maken van het softwarepakket van AllUnited of Club Webware kunnen vanaf 1 september 2017 eenvoudig ledengegevens uitwisselen met de KNSB. Meer informatie

Aandachtspunten

Heb je gevonden wat je zocht?