Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Aspirant Lidmaatschap

Vanaf heden is het mogelijk om schaatsers of skaters die een proeftraining komen doen of aan een evenement meedoen eenmalig te registreren als aspirant-lid. Als aspirant-lid kan iemand zonder kosten zes weken profiteren van het actief lidmaatschap inclusief de aanvullende ongevallenverzekering.

Een aspirant lid is een persoon die bij de vereniging een proeftraining(en) komt volgen. Om op deze manier kennis te maken met de schaats- of inlinesport en vereniging. Om het aantrekkelijker te maken voor potentiele leden om deel te nemen aan proeftrainingen van verenigingen, krijgen verenigingen de mogelijkheid om een aspirant lidmaatschap voor proefleden af te sluiten.

Het Aspirant-lid;

Werkwijze registratie:

In Mijn KNSB kan de vereniging (ledenadministrateur/sec/penm) net als voor andere functies nu de functie Aspirant-lid toevoegen aan een persoon. Het Aspirant-lidmaatschap vervalt altijd en automatisch na zes weken. Let op, graag goed controleren of iemand inderdaad voor de allereerste keer geregistreerd wordt of misschien al eens bij een andere vereniging lid is geweest.

Indien na zes weken het lidmaatschap naar een reguliere Actieve Sporter moet worden omgezet, dan kan eenvoudig de nieuwe functie “actief lid” worden toegevoegd zoals nu al standaard het geval is.

Vragen over het aspirant lidmaatschap kunnen gestuurd worden naar lidmaatschap@knsb.nl.

Heb je gevonden wat je zocht?