Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB Vaardigheidspaspoort

In 2012 heeft de KNSB in samenwerking met verenigingen, trainers en jeugdcommissies het KNSB Vaardigheidspaspoort als vervanger van het oude schaatsvaardigheidsdiploma en skatediploma geïntroduceerd.

Belangrijkste voordelen van het KNSB Vaardigheidspaspoort / nieuwe Vaardigheidstesten op een rijtje:

Bij de vereniging kunnen kinderen onder begeleiding van gediplomeerde schaats – en/of inlineskate trainers toewerken naar de KNSB Vaardigheidstesten voor het inlineskaten en schaatsen. De schaatsvaardigheidstesten zijn onderverdeeld in zes niveau’s waarbij niveau 2 het laagste en niveau 7 het hoogste niveau is. De testen zijn gericht op balans & stabiliteit, houding, starten & remmen, afzet rechte eind en de bocht. Middels een schaatsvaardigheidspaspoort wordt bijgehouden welke testen er zijn behaald en welke testen nog gedaan moeten worden, zodat deelnemers gestimuleerd worden actief te blijven schaatsen/skaten.

Naast het feitelijke paspoort zijn er voor trainers en gebruikers ook allerlei ondersteunende materialen en producten samengesteld om het paspoort binnen het schaatsen en inlineskaten goed te kunnen toepassen.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?