Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

IJSTIJD! wordt SKATETIJD!

De seizoenswissel: IJSTIJD! wordt SKATETIJD!

Na het eerste jaar IJSTIJD! waarbij de KNSB samen met verenigingen en ijsbanen meer kinderen wil laten kennismaken met schaatsen, is het nu tijd voor de seizoenswissel: IJSTIJD! wordt SKATETIJD!

SKATETIJD! is het zomerprogramma waarmee meer kinderen kennis maken met inline-skaten. Samen met inline-skateverenigingen gaan we meer scholen skateclinics aanbieden waarbij de focus ligt om kinderen vooral veel plezier te laten beleven op skates. Maar ook om meer kinderen na het schoolskaten (vaker) terug te zien bij de vereniging.

In dit eerste jaar van SKATETIJD! wordt een beperkt aantal verenigingen ondersteund met skatemateriaal dat ter beschikking wordt gesteld door Fila Skates. Verder worden er, ter inspiratie en voorbereiding op clinics voor scholen, SKATETIJD! clinics bij deze verenigingen georganiseerd voor (potentiële) trainers. Ook voor inline-skaten zijn speciale leskaarten ontwikkeld met extra aandacht op plezier. Net als bij IJSTIJD! kunnen scholen kosteloos lespakketten bestellen.

Op maat
Voor een beperkt aantal verenigingen die interesse hebben zijn er de volgende mogelijkheden waarbij op maat ondersteund wordt.

Aan deelname worden passende eisen gesteld. Bij te veel interesse wordt er gekeken en geselecteerd op basis van het ambitieniveau van de aanvragende verenigingen.
Verenigingen, die interesse en ambitie hebben om inline-skaten voor jeugd op een hoger plan te brengen, kunnen voor meer uitgebreide informatie contact opnemen met Martijn Hagens m.hagens@knsb.nl.

Meer informatie op www.knsb.nl/skatetijd

Heb je gevonden wat je zocht?