Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

IJSTIJD! voor verenigingen

In het seizoen 2021/2022 zijn er ook kansen voor verenigingen binnen het programma IJSTIJD!. (alles binnen de coronamaatregelen.) Hieronder staan de mogelijkheden waar je als vereniging gebruik van kunt maken. Doel is om lokale jeugd te enthousiasmeren voor het schaatsen.

In verband met COVID-19 is het voor veel organisatoren niet mogelijk om een tijdelijke ijsbaan op te zetten. Mogelijkheden op diverse kunstijsbanen zijn ook beperkter i.v.m. huidige maatregelen. Wil je een keer gaan (school)schaatsen? Bekijk de informatie van de desbetreffende ijsbaan.

  1. Zichtbaarheid verenigingen schaatsen.nlKinderen kunnen door het hele land bij verenigingen leren schaatsen. IJSTIJD! stimuleert de deelname van scholen aan schoolschaatsen op tijdelijke ijsbanen. Na het schoolschaatsen worden kinderen geattendeerd op de mogelijkheden om te gaan schaatsen bij een vereniging in hun buurt.
  2. Landelijke campagne IJSTIJD!:Een campagne om het schaatsen en inlineskaten te promoten, gericht op verschillende momenten in het seizoen.
  3. Tijdelijke ijsbanen: Vanaf december zijn er tijdelijke ijsbanen in Nederland waarop kinderen schaatsplezier gaan beleven. Voor een vereniging een ideale kans om de vereniging en schaatssport te promoten. Wil jij graag samenwerken met een tijdelijke ijsbaan bij jullie in de buurt? Neem dan vooral contact met ons op, wij helpen je graag op weg. (ivm met corona zijn er veel minder tijdelijke ijsbanen dan andere jaren)
  4. SKATETIJD!: Kinderen maken op een laagdrempelige manier kennis met inlineskaten. Wil je als vereniging aan de slag met clinics op basisscholen of wil je skeelertraining gaan geven? Laat het ons weten en wij helpen je op weg. Zo zijn er o.a. skatekarren beschikbaar met skatemateriaal.
  5. Schoolschaatsen: Heeft jouw vereniging een geweldig idee om meer kinderen uit jullie buurt enthousiast te maken voor schaatsen en/of inlineskaten? En kan je daarbij wel wat hulp gebruiken? Wij denken graag met je mee om meer jeugd in jullie buurt te enthousiasmeren.

Scholingsdagen voor buurtsportcoaches / sportdocenten
Wil jij als (beginnende) verenigingstrainer, buurtsportcoach of (sport)docent zelf aan de slag met het geven van een schaats- of inlineskateclinic aan basisschoolleerlingen? Of wil jij van jouw gymles een schaats- of skateles maken maar weet je niet waar je moet beginnen? Organiseer een scholingsdag van de KNSB. Tijdens een scholingsdag (2-3 uur) krijg je leuke oefeningen mee die je met kinderen op schaatsen en/of skates kunt doen. Heb je interesse of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?