Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Aanmelden Actieve Leden

De KNSB vraagt verenigingen haar actieve leden bij de bond te registreren. Dit is statutair vastgelegd en staat verder beschreven in het reglement Ledenopgave.

Actieve leden ontvangen ledenvoordeel.

Wie zijn actieve leden?

Actieve sporters zijn alle leden uit alle leeftijdscategorieën die onder de vlag van de vereniging recreatief sporten, trainen, aan wedstrijden meedoen of op een andere wijze de sport beoefenen.

Actieve kaderleden zijn alle kaderleden die een structurele al dan niet betaalde functie uitoefenen binnen de vereniging.

 • Bestuursleden: voorzitter, secretaris, penningmeester, overige bestuursleden
 • Trainers (met en zonder kaderlicentie/diploma) en/of jeugdschaatsbegeleiders
 • Organisatorisch kader zoals starters, juryleden en scheidsrechters
 • Vrijwilligers die structureel actief zijn op of rondom de natuur- of kunstijsbaan, skatebaan of clubhuis. Denk bijvoorbeeld aan ijsmeesters of eventuele toertochtorganisatoren.
 • Hoe meld je actieve leden aan?

 • Geautomatiseerd inlezen met behulp van ledenpakketkoppeling
 • Verenigingen die gebruik maken van het softwarepakket van AllUnited of Club Webware kunnen eenvoudig ledengegevens uitwisselen met de KNSB. Het grootste voordeel van deze koppeling is dat jij maar op één locatie de ledenadministratie hoeft bij te houden.
  Willen jullie als huidige gebruiker nu gebruik maken van de automatische koppeling in Club Webware of AllUnited? Neem dan contact op met AllUnited. De automatische koppeling staat namelijk niet automatisch aan.
  Maken jullie als vereniging geen gebruik van AllUnited, maar heb je wel interesse? Neem dan contact op met de verenigingsadviseurs van AllUnited via info@allunited.nl of 071-3641170 voor de mogelijkheden.

  Het bestuur of de ledenadministrateur kan de gegevens van jullie Actieve Leden bijhouden in Mijn KNSB /Onze Vereniging.

  Hebben jullie meer dan 20 nieuwe Actieve Leden tegelijk? Wij kunnen deze voor jullie importeren. Gebruik hiervoor het format (excel formulier) en vul deze compleet in. Format registratie Actieve Leden. Daarna zend je de lijst aan lidmaatschap@knsb.nl. Je ontvangt altijd een bevestiging van de verwerking.

  Aandachtspunten

  Heb je gevonden wat je zocht?