Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Accommodatie

Verhuur accommodatie brengt Stokvisdennen veel

Natuurijsclubs met een eigen accommodatie maken in de zomer niet altijd intensief gebruik van hun terrein. Bij IJsclub Stokvisdennen uit Dalfsen besefte men dat niet alle kansen optimaal benut werden. Daarom is de club een samenwerking aangegaan met outdoorbedrijf Hiawatha Actief. Nu wordt de accommodatie het hele jaar door intensief gebruikt. Bovendien genereert Stokvisdennen extra inkomsten én helpt het lokale ondernemers.

IJsclub Stokvisdennen beschikt over een eigen accommodatie in Dalfsen, waar men in de zomer niet intensief gebruik van maakte. Zo kwam de samenwerking met outdoorbedrijf Hiawatha Actief tot stand. “Hiawatha Actief organiseert uitjes voor bedrijven en particulieren. Hun activiteiten zijn vooral seizoensgebonden en dat geldt natuurlijk ook voor ons. Dus dat is perfect”, aldus Jan van Leur, voorzitter van Stokvisdennen.

Het outdoorbedrijf maakt al voor het dertiende seizoen gebruik van de accommodatie van Stokvisdennen.

“Wij hebben op onze accommodatie een mooi clubhuis staan. We gebruiken het voor de opslag van materialen en als kantine. Daarnaast organiseren we ook vergaderingen in het gebouw. We hebben ook een zolder waar beide bedrijven een ruimte hebben om materialen op te bergen. Eigenlijk maakt Hiawatha Actief op dezelfde manier gebruik van het clubgebouw als wij doen.”

In goede harmonie

Hiawatha Actief organiseert diverse activiteiten in het park bij de ijsbaan. Het outdoorbedrijf gebruikt het clubgebouw als start- en eindpunt van de activiteiten en als horecagelegenheid voor een drankje bij ontvangst of barbecue na afloop.

Volgens Van Leur verloopt de samenwerking in goede harmonie. “Hiawatha Actief had de wens het clubgebouw uit te bouwen met een veranda. Daar stonden wij wel voor open. Zij hebben de bouw van de veranda gerealiseerd, wat de uitstraling van het clubgebouw en de ijsbaan heeft verbeterd. Dat symboliseert wel de goede samenwerking tussen beide partijen.”

In ruil voor een financiële bijdrage huurt Hiawatha Actief de accommodatie van de ijsclub in de maanden dat er niet geschaatst kan worden. “De financiële inkomsten zijn uiteraard zeer welkom”, zegt Van Leur. “Maar we willen ook graag lokale ondernemers helpen en het is zonde als er elk jaar zes maanden niet gebruik wordt gemaakt van onze accommodatie. Op deze manier ondersteunen we elkaar.”

Goede voorbeelden

Inspiratie opdoen over het onderwerp accommodatie? Lees dan eens de succesverhalen van andere verenigingen. Zo heeft Thialf uit Schijndel lagere kosten en meer sporters door samenwerkingen met omliggende verenigingen en was IJsclub Vooruitgang Ammerstol landelijk nieuws omdat ze de primeur hadden als eerste in Nederland de natuurijsbaan te kunnen openen in het nieuwe schaatsseizoen.

Heb je zelf een goed voorbeeld dat je graag wil delen? Stuur een mail naar [email protected].

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?