Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Training & Coaching

ST3-opleiding op Jaap Edenbaan voorziet in behoefte

In Amsterdam wordt binnenkort voor de tweede keer de Schaatstrainer-coach niveau 3 op de Jaap Edenbaan aangeboden. De baancommissie Amsterdam en de KNSB hebben de opleiding samen georganiseerd en voorbereid. Het organiseren van de ST3-opleiding op locatie blijkt te voorzien in een behoefte. “Het verlaagt de drempel voor deelnemers.”

René van der Hauw is nauw verbonden aan de baancommissie Amsterdam en in die hoedanigheid, maar ook als trainer, vaak op de Jaap Edenbaan. “In deze beide rollen heb ik veel contact met mensen en kan ik redelijk eenvoudig inventariseren of er behoefte is aan bepaalde cursussen of trainingen.”

Als Van der Hauw het idee heeft dat er bovenmatige interesse voor een bepaalde opleiding is, neemt hij samen met Albert Gerritsen, penningmeester van de baancommissie, contact op met de KNSB. Zo ook voor de ST3-opleiding. “We zagen dat er een behoefte was en hebben dat aangekaart. Daarna is de opleiding snel opgezet in harmonie met de Jaap Edenbaan.”

Vol

Er bleek inderdaad veel interesse voor de ST3-opleiding, want de inschrijvingen moesten worden stopgezet omdat de opleiding vol was. “Het is de tweede keer dat we deze cursus op locatie in Amsterdam organiseren en opnieuw hebben we veel deelnemers. Gelukkig zonder al te veel promotie zitten we aan het maximumaantal deelnemers en dat is hartstikke mooi”, aldus Van der Hauw.

Mes snijdt aan twee kanten

Wat is volgens Van der Hauw het voordeel van een opleiding op locatie organiseren? “Het voordeel is dat de opleiding dichtbij waar de deelnemers wonen, wordt georganiseerd. Dat verlaagt de drempel om mee te doen. We kunnen de opleiding aanbieden, daar waar de mensen actief zijn. De docenten komen naar de cursisten toe in dit model, in plaats van andersom. Het mes snijdt ook aan twee kanten, want wij zijn er eveneens bij gebaat als er zoveel mogelijk goede trainers in de regio Amsterdam zijn.”

Uitbreiden

Van der Hauw is enthousiast over de opleiding op de Jaap Edenbaan en ziet veel mogelijkheden voor in de toekomst. “Als het aan mij ligt, organiseren we over twee jaar weer een ST3-opleiding op locatie in Amsterdam. En je kunt het ook uitbreiden, door een ST4-opleiding aan te bieden of je bijvoorbeeld te richten op shorttrack. We kunnen inmiddels wel stellen dat het succesvol is om opleidingen op locatie aan te bieden.”

Interesse?

Wil je als organisaties of vereniging ook een opleiding op locatie aanbieden? Meld je dan via [email protected]. De mogelijkheden worden bekeken en besproken.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?