Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Inkomsten werven

Mobiel pinapparaat kan IJsclub Oud-Alblas aan meer omzet helpen

Je chocomel of kopje snert betalen door simpelweg je betaalpas of telefoon tegen een pinapparaat te houden. Bij steeds meer sportverenigingen is het mogelijk contactloos te betalen en sinds kort biedt ook IJsclub Oud-Alblas deze service aan.

“Mijn man is penningmeester van de ijsclub en samen vullen we deze rol in”, begint Rianne Bas van Oud-Alblas. “Vorig jaar hebben we alle boeken nagekeken en toen viel op dat de telefoonrekening erg hoog was. We hadden een vaste telefoon bij de club en hebben besloten dat abonnement op te zeggen en een mobiele telefoon aan te schaffen. Deze telefoon doet nu dienst als ‘clubtelefoon’. De opzegging van het abonnement bespaarde ons geld en mede daardoor konden we het verantwoorden een mobiel pinapparaat aan te schaffen.”

Bij sportverenigingen wordt het steeds gebruikelijker te pinnen. Het aantal contante transacties daalt in rap tempo. Volgens Bas is het ook makkelijker geworden voor sportclubs contactloos betalen te introduceren in de kantine of het clubgebouw. “Er bestaat nog de gedachte dat het hartstikke duur is te pinnen, maar niets is minder waar.”

“Wij maken gebruik van SmartPin van de Rabobank. Bij dit systeem verbind je een klein apparaat draadloos met je smartphone of tablet en download je een speciale app van de Rabobank. In de app heb je inzicht in je pinbetalingen en eventuele andere online betalingen. Het enige waarvoor we nu betalen is het abonnement voor de clubtelefoon. Dat kost ons maandelijks €22; €12 voor de telefoon en €10 voor SmartPin.”

‘Erg handig’

IJsclub Oud-Alblas heeft het nieuwe pinapparaat nog niet uitgebreid kunnen testen. Bas denkt met name op drukke momenten – bijvoorbeeld wanneer de ijsbaan open is – dat het contactloos betalen een groot voordeel is. “We kunnen straks veel sneller bestellingen opnemen en betalingen verwerken. Het voordeel van dit mobiele pinapparaat is natuurlijk dat je nu altijd bij ons kunt betalen, ook als je geen geld bij je hebt.”

“Jongeren gebruiken bijna overal hun pinpas voor en betalen steeds minder met cashgeld. Bovendien is er in ons dorp geen pinautomaat meer. Dan is contactloos betalen erg handig.”

Regionale media

Tijdens de algemene ledenvergadering is er onlangs voor het eerst betaald via het mobiele pinapparaat. Mocht het deze winter niet koud genoeg zijn om de ijsbaan te openen, dan kan de ijsclub pas in de zomer het apparaat op grote schaal testen. “’s Zomers is het terrein van de ijsclub een camping. Tussen april en oktober staan er caravans en tenten. Dan zullen er ongetwijfeld een hoop mensen zijn die via pin willen afrekenen”, aldus Bas.

Het is dus nog afwachten wat de invoering van het mobiele pinapparaat IJsclub Oud-Alblas daadwerkelijk gaat opleveren. Bas: “Maar iedereen is positief, zelfs de regionale media hebben hier aandacht aan besteed. Dat hadden we zeker niet verwacht, maar is wel heel leuk. Ik ben overtuigd van de meerwaarde van het mobiele pinapparaat en ik denk zelfs dat wij uiteindelijk dankzij het mobiele pinapparaat ook meer omzet gaan genereren.”

Goede voorbeelden

Inspiratie opdoen op het gebied van inkomsten werven? Lees dan eens de succesverhalen van andere verenigingen. Zo begint Skeelerclub Oost-Veluwe een unieke spaaractie voor leden en moet het ouder-kindschaatsen meer mensen naar de Vechtsebanen trekken.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?