Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Sprint, een uitdagende app voor schaatsend Nederland

De KNSB heeft in samenwerking met digitaal sportmarketingbureau Sportunity en hoofdsponsor KPN een uitdagende app ontwikkeld voor alle schaatsers in Nederland: De Sprint app. Deze app is onderdeel van het platform Schaatsen.nl en hiermee kun je eenvoudig jouw schaatsprestaties meten en verbeteren, proberen zo hoog mogelijk op de ranglijst van jouw schaatsbaan te komen en je vrienden uitdagen.

MYLAPS chip
Met de Sprint app kun je terecht op de kunstijsbaan, maar ook op natuurijs of op de weg. Wil je de kunstijsbaan op? Dan meet je jouw schaatsprestaties door middel van een MYLAPS chip. Om van start te gaan moet je de Sprint chip van MYLAPS activeren. Dit kost € 32,50 per jaar of € 29,95 als je lid bent van de KNSB. Het koppelen van jouw chip met de app is heel eenvoudig. Ombinden en schaatsen maar!

Functionaliteiten in de Sprint app
Nadat je jouw eerste (schaats)sessie voltooid hebt verschijnen jouw rondetijden, je afgelegde afstand en de totale tijd van je sessie live in de app. Ook ben jij nu direct te vinden in de ranglijst van jouw ijsbaan. Hier kun je zien hoe goed jij presteert ten op zichte van andere Sprinters. Ben je op zoek naar nog meer uitdaging? Ga dan voor de medailles, zoals de zilveren ‘Kilometervreter’, die je behaalt als je minimaal 12 kilometer hebt geschaatst. Of ga voor de gouden medaille en schaats minimaal 500 kilometer.

Nog steeds niet genoeg uitdaging voor jou? Ga dan ‘De Uitdaging’ aan met een vriend of jouw ploeggenoot en zorg dat je meer kilometers schaatst of sneller bent dan je tegenstander. Daag iemand uit en start de uitdaging via deze link.

Live dashboard
Elke Sprint gebruiker krijgt gratis toegang tot zijn live dashboard. Hier kun je jouw schaatsstatistieken analyseren op basis van al jouw sessies. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe jouw snelheid zich ontwikkelt ten opzichte van voorgaande maanden en je kan in een eenvoudig overzicht al jouw medailles bekijken.

Natuurijs
Ook op natuurijs kun je gebruik maken van de Sprint app. Deze functie is volledig gratis en maakt gebruik van GPS. Start je schaatstocht en krijg ook op natuurijs inzicht in jouw rondetijden, je afgelegde afstand en de totale tijd van je schaatssessie. Als jouw schaatstocht erop zit dan zie je in de kaart precies welke route je hebt afgelegd.

Wordt het weer kouder en begint de schaatskoorts weer op te komen? De ‘Schaatskoorts’ meter in de Sprint app laat zien hoe hoog jouw schaatskoorts is. Download nu de app!

 

Starten is zo geregeld; de snelste finish is daarna jouw uitdaging!

Ga voor meer informatie naar www.sprintapp.nl

Heb je gevonden wat je zocht?