Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Wijzigingen in het wedstrijdlicentie beleid

Vanuit veel sporters, verenigingen en secties heeft de KNSB in de afgelopen jaren signalen ontvangen om het bestaande licentiestelsel aan te passen. De wensen waren onder meer één wedstrijdlicentie voor alle disciplines, duidelijkheid waarvoor je betaalt en wat je daarvoor krijgt én eenvoudig zelf aan te schaffen.

Hoog op het verlanglijstje van de sporters stond ook de integratie van de wedstrijdlicenties voor inlineskaten en schaatsen, en de wens om een abonnement op het magazine Schaatsen.nl uit het licentiepakket te halen. In samenspraak met vertegenwoordigers van verenigingen, secties, gewesten en baancommissies is daarom in de afgelopen anderhalf jaar een nieuwe wedstrijdlicentie ontwikkeld. In december 2013 heeft de Ledenraad akkoord gegeven op de invoering van het nieuwe beleid en de veranderingen die daarvoor noodzakelijk zijn.

In het afgelopen half jaar is er veel werk verzet om die veranderingen voor te bereiden. De KNSB heeft echter moeten constateren dat de consequenties van deze veranderingen voor de verenigingen en baancommissies wat zijn onderschat.  Naar aanleiding hiervan is besloten om het nieuwe beleid vanaf 1 juli 2014 gefaseerd in te voeren. Het komende half jaar wordt samen met vertegenwoordigers van gewesten, verenigingen en baancommissies besproken hoe de overige veranderingen in het licentiestelsel succesvol kunnen worden ingevoerd. Het doel is dat het systeem uiteindelijk voor alle belanghebbenden eenvoudiger en transparanter wordt.

De belangrijkste wijzigingen voor het komende jaar zijn:

Leeftijdscategorie  Nieuwe prijs per 1 juli 2014
 t/m 12 jaar  € 12
 13 – 18 jaar  € 33
 ouder dan 18 jaar  € 57

Van de opbrengst van de licenties wordt in het seizoen 2014-2015 50% (respectievelijk €6,00 , €16,50 en €28,50) uitgekeerd aan de gewesten, die dit besteden aan de wedstrijdsport.

In een aparte mail die vrijdag 16 mei aan alle verenigingen met licentiehouders is verstuurd, worden de veranderingen en de consequenties voor uw vereniging nader toegelicht. Voor details verwijzen we u daarom graag naar deze mail. Er wordt tevens een lijst opgesteld met antwoorden op de meest gestelde vragen over de veranderingen voor sporters en verenigingen.

Mocht u zelf nog vragen hebben over dit onderwerp dan kunt u een email sturen naar: [email protected] onder vermelding van “wedstrijdlicenties”.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?