Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Verlengen trainerslicentie

Sinds 1 juli 2013 is het KNSB bijscholingsbeleid voor trainers met een trainerslicentie van start gegaan. Het de bedoeling dat je als licentiehouder van een trainerslicentie een aantal punten moet behalen om na een periode van drie jaar de licentie te mogen verlengen. Het aantal punten is afhankelijk van het niveau licentie dat je bezit.

Op jouw persoonlijke pagina op Mijn KNSB.nl staat vermeld tot welke datum jouw trainerslicentie geldig is en of je voldoende punten hebt om in aanmerking te komen voor de verlenging.

Automatische verlenging bij voldoende punten

Wanneer je voldoende punten behaald hebt wordt de trainerslicentie automatisch door de KNSB met drie jaar verlengd. Dat betekent dat je op de nieuwe startdatum van jouw licentie een nieuwe licentiepas ontvangt en je bijscholingspunten voor deze nieuwe periode gaan tellen.
Een maand voordat jouw trainerslicentieperiode verlengd kan worden ontvang je van de KNSB een e-mailbericht. In dit bericht wordt de aankondiging van de automatische verlenging gedaan. Wil je niet verlengen? Dan kun je jouw trainerslicentie opzeggen.

De kosten voor de nieuwe trainerslicentie zijn voor een periode van drie jaar € 60,00 (per 1 juli 2017). Dit bedrag wordt bij aanvang van de nieuwe licentieperiode gefactureerd.

Onvoldoende punten

Heb je nog niet genoeg punten en verloopt jouw trainerslicentie binnenkort? Dan ontvang je van de KNSB een e-mailbericht met informatie wat hiervan de gevolgen zijn en hoe je alsnog kunt voldoen aan de voorwaarden om de licentie te verlengen.

Heb je gevonden wat je zocht?