Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Bijscholingsbeleid

De uitgangspunten van het bijscholingsbeleid voor technisch kader zijn een leven lang leren, competentiegericht leren en het behouden en bevorderen van kwaliteit. Een leven lang leren houdt in dat een trainer na het behalen van zijn diploma zich verder blijft ontwikkelen en op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen binnen de schaatssport. Daarnaast is het voor een trainer een pré om zichzelf multidisciplinair te ontwikkelen.

Voor wie?

Het bijscholingsbeleid geldt voor trainers met een diploma op niveau 2, 3, 4 en 5 voor de disciplines, Langebaan, Shorttrack, Inlineskaten, Kunstrijden en Marathon. Per gevolgde bijscholing worden één of meerdere punten toegekend. Het aantal bijscholingen dat per jaar gevolgd moet worden verschilt per niveau. Het aantal punten dat per soort licentie behaald moet worden is in het onderstaande overzicht weergegeven.

Licentie Punten* per 3 jaar Punten per jaar Aantal dagdelen**per jaar
TK-2 9 3 1 (= 3 uur)
TK-3 18 6 2 (= 6 uur)
TK-4 27 9 3 (= 9 uur)
TK-5 27 9 3 (= 9 uur)

*Eén punt staat voor één effectief studie uur. **Één dagdeel bestaat uit drie uur.

De bijscholingen worden door zowel de KNSB als de Nederlandse Schaats Trainers Vereniging (NSTV), NLCoach en de Academie voor Sportkader aangeboden. Voor een compleet overzicht van de bijscholingen kijk je op de KNSB bijscholingskalender.

Consequenties bij onvoldoende punten

Een trainer die heeft voldaan aan de geldende bijscholingeisen mag de technisch kader licentie voor een nieuwe termijn van drie jaar verlengen. Voor een technische kader licentiehouder die niet heeft voldaan aan de eisen van het bijscholingsbeleid gelden de volgende consequenties.

Een trainer die in een periode van drie jaar onvoldoende punten heeft behaald, krijgt de mogelijkheid om voor een periode van één jaar een voorwaardelijke licentie op hetzelfde niveau aan te schaffen. Binnen dit jaar dient alsnog aan de bijscholingseisen behorende bij deze licentie te worden voldaan.

Wanneer binnen een periode van maximaal 3 jaar, die ingaat op de einddatum van de voorwaardelijke licentie, het aantal bijscholingspunten worden gehaald die horen bij het gewenste niveau licentie (en waarvoor een diploma aanwezig is) mag een trainer opnieuw een technisch kader licentie aanvragen.

De genoemde consequenties zijn ook van toepassing voor diegene die na afronding van een opleiding niet binnen een termijn van drie jaar een technisch kader licentie hebben aangevraagd.

Consequenties bij overschrijding puntenaantal

Een trainer die binnen een licentieperiode meer punten heeft behaald dan is voorgeschreven in dit beleid, wordt in de gelegenheid gesteld om maximaal 1/3 deel van het totaal aan te behalen punten binnen een licentieperiode mee te nemen naar een daarop volgende licentie periode.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?