Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Starters

Wil je aan de slag als jurylid, starter of scheidsrechter binnen de schaats- of inlineskatesport? De KNSB verzorgt al vele jaren opleidingen voor starters voor alle disciplines van de sport.

Starter baan-club

Als starter baan-club start je zelfstandig wedstrijden op baan-club niveau onder leiding van een scheidsrechter regionaal-gewestelijk. Van een starter op baan-club niveau wordt verwacht dat je kennis van zaken hebt omtrent wedstrijdregels die relevant zijn voor de functie starter en dat je kunt samenwerken in een team van juryleden.

Voor meer informatie over de starter baan-club lees verder.

Starter regionaal-gewestelijk

Als starter regionaal-gewestelijk start je zelfstandig wedstrijden. Een goede starter hanteert de regels ten behoeve van de start op de juiste wijze en zet zich hierbij in de wedstrijd zo soepel mogelijk te laten verlopen. Voor meer informatie over de starter op regionaal gewestelijk niveau lees verder.

Starter nationaal

Als starter van nationale wedstrijden ben je onderdeel van het jurycorps en start je zelfstandig nationale wedstrijden. Een goede starter hanteert de regels ten behoeve van de start op de juiste wijze en zet zich hierbij in om de wedstrijd zo soepel mogelijk te laten verlopen. Lees hier verder.

Ben je geïnteresseerd in de opleiding starter nationaal, download hier dan het Toetsplan van de opleiding voor meer informatie.

Heb je de informatie over de verschillende opleidingen gelezen maar wil je toch nog meer weten bekijk dan de brochure KNSB Opleidingen of de video.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?