Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Stageplaats onderzoek natuurijsbanen

Ben jij een sportliefhebber en wil je eens een kijkje achter de schermen nemen bij een sportbond? Wil je onderzoek doen dat eraan kan bijdragen dat in de toekomst vaker geschaatst kan worden op natuurijs? Dan is een stage bij de afdeling Sportparticipatie van de KNSB echt iets voor jou. 

Waar gaat het over?

Winterswijk is de laatste drie jaar geregeld in het nieuws geweest omdat ze daar al bij één nacht vorst op natuurijs kunnen schaatsen. Bij de aanleg van de inlineskatebaan daar is een isolerende laag schuimbeton als fundament gebruikt. Ook maakt Winterswijk gebruik van een geavanceerd sproeisysteem waardoor snellere ijsgroei mogelijk is.

De KNSB wil stimuleren dat dit op meerdere inlineskatebanen mogelijk wordt. Een eerste stap daarvoor is het uitvoeren van een inventarisatie van de inlineskatebanen in Nederland.

Wat ga je doen?

Als stagiair bij de afdeling Sportparticipatie van de KNSB ga je een inventarisatie uitvoeren van inlineskatebanen in heel Nederland. Dat moet een nauwkeurig beeld opleveren van het aantal banen, de locaties en diverse kenmerken. Denk aan afmetingen, type baan, eigendom en verantwoordelijkheid voor onderhoud en beheer, toekomstplannen, etc.

Naast het uitvoeren van de inventarisatie denk en werk je mee aan de optimale manier om deze informatie te documenteren, zodat deze goed vindbaar en toegankelijk is en uiteindelijk door de verenigingen zelf up-to-date kan worden gehouden.

Je stemt je werkzaamheden af met collega’s uit het team Sportparticipatie, leden van de commissie natuurijsbanen en de secties inlineskaten en natuurijs.

Binnen je stage krijg je daarnaast volop de gelegenheid om kennis te maken en mee te doen met de andere activiteiten van het team.

Wat breng jij mee?

Wat bieden wij jou?

Een leuke, gezellige en leerzame werkervaringsplek waar je veel leert over de schaats- en skatesport en specifiek over de inlineskate- en zogenaamde combibanen. Ook ontvang je bij de KNSB een stagevergoeding. De KNSB is de perfecte plek om jezelf verder te ontwikkelen in de sportwereld. Je krijgt zelf veel verantwoordelijkheid om een goed resultaat op te leveren, waarbij je uiteraard op goede begeleiding mag rekenen.

Je maakt deel uit van een enthousiast en hardwerkend team, waar gezelligheid en lachen zeker niet ontbreekt!

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op en mail je CV met motivatiebrief naar [email protected] met het onderwerp ‘Werkervaringsplek Sportparticipatie’. Word jij onze nieuwe collega?

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?