Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Sponsors en partners van de KNSB

Hoofdsponsor van schaatsend Nederland | Daikin

Daikin is sinds juli 2018 Hoofdsponsor van Schaatsend Nederland. De marktleider van binnenklimaatsystemen ondersteunt de schaats- en skatesport in de volle breedte: langebaan, shorttrack, marathon, kunstrijden en inlineskaten. Daikin heeft grote ambities die passen bij het doel van de KNSB om het beste schaatsland van de wereld te blijven.

Daikin biedt een volledige portfolio om voor alle soorten gebouwen (woningen, kantoren, hotels, ziekenhuizen, sportstadions, etc.) een aangenaam en gezond binnenklimaat te realiseren. Zo is Daikin dé expert die Nederlandse huishoudens  helpt aan duurzame en betaalbare oplossingen voor energiezuinig verwarmen en koelen met airconditioning, hybride of all-electric.
Meer informatie Daikin

Hoofdsponsor schaatsend Nederland | Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is vanaf 2022 de grootste supporter van de Nederlandse sport. Tot en met 2032 ondersteunt ze 28 sportbonden van NOC*NSF vanuit de marketingpropositie TeamNL met als missie bij te dragen aan een gelukkig en gezond Nederland. KNSB is één van de grote bonden hierin. Als grootste kansspelorganisatie van Nederland heeft het zeven verschillende spelmerken: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst aan de Nederlandse sport via het NOC*NSF, aan goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving.
Meer informatie Nederlandse Loterij.

Hoofdsponsor Shorttrack | Odido

Odido is sinds 2023 partner van NOC*NSF vanuit de marketingpropositieTeam NL. Het telecombedrijf steunt voor vier jaar 28 sportbonden. Odido wil hiermee bijdragen aan het doel van NOC*NSF om van Nederland het sportiefste land ter wereld te maken. Belangrijk onderdeel van het partnerschap is samenwerking op weg naar en tijdens de Olympische en Paralympische zomer- en winter Spelen in Parijs en Milaan. Odido is mede-hoofdsponsor van TeamNL Shorttrack.
Meer informatie op de website van Odido

holland&barrettTopsponsor | Holland&Barrett

Als topsponsor van de KNSB ondersteunt Holland & Barrett het langebaanschaatsen, shorttrack en natuurijsactiviteiten. De van oorsprong Britse winkelketen in natuurlijke gezondheid en verzorging is opgericht in 1870 en heeft inmiddels 1600 gezondheidswinkels in 16 landen. In Nederland heeft het bedrijf, dat in 2003 De Tuinen overnam, ruim 200 winkels. Holland & Barrett richt zich op iedereen die op een natuurlijke manier gezond en vitaal wil blijven (“Wij geloven in de kracht van de natuur”). Schaatsen past daar goed bij: sportief, positief en veel Nederlanders beleven er plezier aan.
Meer informatie Holland & Barrett

Official Apparel Supplier | Fila

FILA_CMYK 복사

FILA is sinds 2014 de kledingsponsor van de KNSB. De nationale schaatsteams langebaan, shorttrack, kunstrijden en inlineskaten en de KNSB Talent Teams dragen wedstrijdpakken, trainings-, presentatie- en onderkleding van FILA. Het merk komt oorspronkelijk uit Italië en is sinds 2007 in Zuid-Koreaanse handen. FILA is een toonaangevend authentiek sportmerk dat geïnspireerd wordt door de stijl, elegantie en passie van haar Italiaanse erfgoed. Het verwierf internationale faam door de sponsoring van internationale tennisiconen. Het Nederlandse bedrijf Sportconfex verzorgt in licentie de volledige productie van de FILA-kleding voor de KNSB. Sinds 2020 is FILA ook kledingpartner van TeamNL.
Meer informatie FILA

Official Mobility Partner | Mitsubishi

Mitsubishi Motors is sinds 2023 de ‘official mobility partner’ van de KNSB. De rijders van TeamNL Shorttrack alsmede het KNSB Bondsbureau rijden in de auto’s van het befaamde Japanse merk. De pay-off ‘Drive your ambition’ van Mitsubishi Motors past goed bij de Nederlandse shorttrackers die de laatste jaren de ene na de andere internationale medaille wisten te winnen. Door de shorttrackers te voorzien van de juiste auto zullen zij altijd uitgerust op de training of bij een wedstrijd aankomen, zodat zij hun sportieve ambitie optimaal kunnen nastreven.
Meer informatie Mitsubishi

Mediapartners | NOS

De omroeporganisatie NOS heeft als doel om de Nederlandse burger zo goed mogelijk onafhankelijk te informeren over nieuws, sport en gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang. Dit doet ze via radio, televisie, internet, apps, teletekst en sociale media. De nationale schaatskampioenschappen kun je tot medio 2026 volgen op alle platforms van de NOS: de NK’s langebaanschaatsen, shorttrack, marathon, kunstrijden en inlineskaten. En daarnaast ook het jaarlijkse kwalificatietoernooi voor de World Cup serie en het Olympisch Kwalificatie Toernooi waar de tickets voor de Olympische Spelen verdiend moeten worden.
Meer informatie NOS.

Partner | PowerBar

De samenwerking met PowerBar als official supplier van de KNSB dateert van 2012. Het van oorsprong Amerikaanse merk voorziet de rijders van de Nationale Trainingsselectie Shorttrack en de KNSB Talent Teams van de benodigde energie. PowerBar biedt de best mogelijke sportvoeding voor topprestaties. Al vele tientallen jaren werkt PowerBar op basis van kennis uit de wetenschap en samen met (top)sporters aan de ontwikkeling van doelgerichte sportvoeding. PowerBar biedt een breed scala van producten die je kunt gebruiken voor, tijdens en na het sporten. Voor ieder type sporter en ieder sportmoment heeft PowrBar een geschikt product.
Meer informatie op de website van PowerBar.

Supplier | Wadro

Wadro draagt de shorttrackdiscipline een warm hart toe als hoofdsponsor van de shorttrackers van KNSB Talent Team Noord. Daarnaast stelt het prefab wapening bedrijf tussen 2023 en 2028 geheel nieuwe boardingkussens langs de shorttrackbaan op het middenterrein van Thialf in bruikleen ter beschikking aan de KNSB.
Meer informatie: wadro.nl

Supplier | Viking

Sinds 2022 is Viking Official Supplier van de KNSB. Het oer-Hollandse familiebedrijf opgericht in 1948 voorziet alle KNSB Talent Team rijders van gunstige voorwaarden voor de aanschaf van schaatsen. Daarnaast stelt Viking helmen ter beschikking aan TeamNL Langebaan voor de Team Pursuit en Mass Start onderdelen. De continue innovaties van de Viking-materialen moeten bijdragen aan de beste prestaties tijdens de Olympische Spelen van 2026.
Meer informatie: viking.nl

Supplier | Giant

Giant voorziet een deel van de rijders van TeamNL Shorttrack met racefietsen en fietshelmen. Fietsen is een belangrijk trainingscomponent voor schaatsers. Giant zorgt jaarlijks voor de nieuwste modellen.
Meer informatie: Giant Bicycles Nederland | De officiële Nederlandse website (giant-bicycles.com)

Preferred supplier | Sidijk

Sidijk is wereldwijd de marktleider op gebied van van paddingen en boardingen voor langebaan en shorttrack. Sidijk en de KNSB werken al jarenlang samen wat betreft de ontwikkeling op dit gebied echter sinds 2024 is dit een officiële samenwerking geworden.
Voor elke sportomgeving biedt Sidijk de beste en veiligste oplossing. Zo haalt elke sporter het maximale uit zichzelf. In samenwerking met (top)sporters, en sportbonden maken wij hoogwaardige paddingen en boardingen die voldoen aan alle internationale eisen. Niet voor niets levert Sidijk al jaren topproducten voor kampioenschappen over de hele wereld. Van de boarding voor de recreatieve schaatser, tot Olympische atleten. Sidijk heeft de juiste boarding voor iedere schaatser.
Meer informatie: sidijk.com

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?