Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Sponsors en partners van de KNSB

Hoofdsponsor van schaatsend Nederland | Daikin

Daikin is hoofdsponsor voor schaatsend Nederland, zodat zij samen met de KNSB met alle betrokkenen het schaatsen in de volle breedte kunnen blijven ontwikkelen.

Sinds 1 juli 2018 is Daikin, fabrikant van warmtepompen en klimaatsystemen, bij de KNSB aangesloten als Partner van schaatsend Nederland. Als internationale onderneming heeft Daikin met haar topproducten grote ambities, die passen bij de ambities van de schaatsbond om het beste schaatsland van de wereld te zijn en te blijven. Daikin omarmt de komende jaren alle disciplines van het schaatsen: langebaan, shorttrack, inlineskaten, marathon en kunstrijden. De wereldwijde marktleider op het gebied van airconditioning, wil zich nadrukkelijk op de Nederlandse verwarmingsmarkt positioneren, nu er een einde komt aan de gaswinning in Groningen en Nederlandse huishoudens gasloos gaan worden. Alle huishoudens zullen de komende jaren hun asaansluiting moeten laten vervangen en warmtepompen zijn daarvoor een uitstekend alternatief. Daikin heeft als fabrikant de kennis en de oplossingen in huis om Nederland te helpen in de transitie naar warmtepompen. Daikin is van origine een Japans bedrijf en is in Nederland gevestigd in Capelle a/d Ijssel.

Meer informatie op corporate website van Daikin of alles over warmtepompen op hetnieuweverwarmen.nl

Hoofdsponsor schaatsend Nederland | Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is vanaf 2022 de grootste supporter van de Nederlandse sport en steunt de komende 10 jaar 28 sportbonden van TeamNL. Het is de grootste kansspelorganisatie van Nederlanden organiseert op dit moment zeven verschillende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Hun missie kan in 7 woorden worden samengevat: bijdragen aan een gelukkig en gezond Nederland.

Meer informatie op de website van de Nederlandse Loterij.

Hoofdsponsor Shorttrack | T-Mobile

T-Mobile Nederland is de nieuwe partner van NOC*NSF en Team NL. Het bedrijf steunt vanaf 2023 de komende 4 jaar 28 sportbonden van TeamNL. T-Mobile kiest voor dit partnerschap omdat de telecompartij wil bijdragen aan het doel van NOC*NSF om van Nederland het sportiefste land ter wereld te maken. T-Mobile is mede-hoofdsponsor van TeamNL Shorttrack.

Meer informatie op de website van T-Mobile

Topsponsor | Holland&Barrett

Holland & Barrett de winkelketen in natuurlijke gezondheid en verzorging omarmt s topsponsor van de KNSB. Holland & Barrett is een van oorsprong Britse keten, opgericht in 1870, met 1300 gezondheidswinkels in 16 landen. Verspreid over heel Nederland heeft het bedrijf, dat in 2003 De Tuinen overnam, ruim 200 winkels. “Holland & Barrett is er voor iedereen die op een natuurlijke manier gezond en vitaal wil blijven. Schaatsen past daar goed bij: sportief, positief en veel Nederlanders beleven er plezier aan”, zegt algemeen directeur Marc Estourgie.“

Meer informatie op de website van Holland & Barrett

Official Apparel Supplier | Fila

FILA_CMYK 복사FILA is vanaf 2014 de kledingsponsor van de KNSB. De nationale schaatsteams Langebaan, Shorttrack, Kunstrijden en Inlineskaten alsmede KNSB Jong Oranje zullen in kleding van FILA sporten. FILA is van origine een Italiaans merk, dat in 1911 werd opgericht door de drie Fila broers. Toen FILA in 1972 overgenomen werd door het Italiaanse autobedrijf FIAT begon het merk uit te groeien tot een internationaal sportmerk. De grote internationale bekendheid kwam vanaf 1973, toen FILA tennislegende Björn Borg begon te sponsoren. Naast Björn Borg werden er in de loop der jaren steeds meer topsporters gesponsord, zoals Reinhold Messner, Monica Seles, Alberto Tomba en Kim Clijsters. In 2007 werd FILA door een Koreaans bedrijf overgenomen, waardoor dit bedrijf in één klap het grootste Zuid-Koreaanse sportkledingmerk werd. De missie die FILA hanteert is om een toonaangevend authentiek sportmerk te zijn die geïnspireerd wordt door de stijl, elegantie en passie van hun Italiaanse erfgoed. Momenteel is FILA de officiële sponsor van het World Archery Federation (WA) en sponsort het tennisspelers zoals Svetlana Kuznetsova, Jelena Jankovic, Janko Tipsarevic en Andreas Seppi.

Meer informatie op de website van FILA. 

Partner | PowerBar

Al sinds 2012 is PowerBar official supplier van de KNSB, en voorziet zij de rijders van de Nationale Trainingsselectie Shorttrack en de KNSB Talent Teams van de benodigde energie. PowerBar heeft namelijk maar één doelstelling: de best mogelijke sportvoeding leveren zodat iedereen topprestaties kan leveren! Al meer dan 30 jaar werkt PowerBar op basis van kennis uit de wetenschap en samen met (top)sporters aan de ontwikkeling van doelgerichte sportvoeding. Het brede assortiment van PowerBar bestaat uit producten welke zijn te gebruiken voor, tijdens en na het sporten. Door voor elk productconcept ook alternatieven te bieden is er voor ieder type sporter en ieder sportmoment een geschikt PowerBar product.

Meer informatie op de website van PowerBar.

Mediapartners | NOS

De NOS is een journalistieke omroeporganisatie die deel uitmaakt van de publieke omroep. De NOS maakt programma’s op radio, televisie, teletekst en internet. Het zijn specifieke programma’s onder andere op het terrein van sport. Het belangrijkste kenmerk van de NOS-programma’s is dat ze actueel, objectief, betrouwbaar, onafhankelijk en vrijwel altijd rechtstreeks zijn.

Meer informatie op de website van de NOS.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?