Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Speciaal aanbod: Traject Besturen met een Visie

Hoe kunnen we jeugd en vrijwilligers werven, bedienen en behouden? Hoe zorg je als vereniging voor balans tussen prestaties en plezier in de sport? Hoe bepaal je je stip op de horizon? Het traject “Besturen met een Visie” ondersteunt verenigingen bij het aanpakken van deze thema’s en is speciaal ontwikkeld voor verenigingsbestuurders. De basis ligt in het vormen van beleid. Na dit traject heb je beleid geformuleerd en je rol als bestuurder hierbij bepaald.

Besturen met een Visie richt zich op het versterken van de bestuurlijke kracht van je vereniging. Het biedt inzichten en werkwijzen om problemen structureel op te lossen. Theorie over organisaties en management worden gekoppeld aan de eigen praktijk. Hierdoor krijg je handvatten voor je eigen vereniging. Vragen die aan de orde komen zijn:

Werkwijze

Het traject bestaat uit drie dagdelen. Tussen de verschillende workshops heb je ongeveer 4 weken de tijd om de volgende bijeenkomst voor te bereiden. Je krijgt na iedere bijeenkomst huiswerkopdrachten. Hierdoor worden de plannen direct in de praktijk gebracht en begint het bouwen aan je vereniging al bij de eerste bijeenkomst. In dit traject maken we gebruik van filmfragmenten, hulpmiddelen, actuele cases en praktijkoefeningen. Daarnaast is er veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en advisering bij knelpunten.

Workshop dag 1:  Zaterdag 29 november 2014   Besturen met een visie 1     10:00 – 13:00

Workshop dag 2:  Maandag 5 januari 2015          Besturen met een visie 2     19:00 – 22:00

Workshop dag 3:  Zaterdag 7 februari 2015         Besturen met een visie 3     10:00 – 13:00

Goed om te weten

Het traject is gratis maar er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De KNSB ontvangt daarom graag een korte motivatie waarom je als vereniging wilt meedoen. De KNSB vraagt verenigingen die worden geselecteerd om commitment voor het gehele traject. Dit betekent dat je vereniging met minimaal 3 bestuurders en maximaal 6 aanwezig is bij de drie bijeenkomsten en de huiswerkopdrachten uitvoert.

Locatie

Afhankelijk van de aanmeldingen van de verenigingen wordt een centrale locatie gezocht. Wil je het traject bij jou in de buurt? Vraag of de verenigingen bij jou in de omgeving ook mee willen doen!

Combineren met het traject Sportief Besturen

Dit traject is ook goed te combineren met het aanbod ‘Sportief Besturen’ op:

Workshop dag:     Maandag 17 november 2014                Sportief besturen                           19:00 – 22:00

Reacties van eerdere deelnemers

“De workshop heeft ons meer opgeleverd dan dat wij van te voren bedacht hadden. Deze workshop heeft onze zwakke punten benoemd en is ons geleerd hoe wij hiermee moeten omgaan en hoe wij ons kunnen versterken.”

Promotiefilm

Youtube – besturen met een visie

Aanmelden

Meld je vereniging inclusief korte motivatie aan via Ramon Kuipers ([email protected]) voor 6 november. Vragen? Neem gerust contact op met [email protected]

 

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?