Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Scheidsrechters

Een scheidsrechter is de leidinggevende bij een wedstrijd en voert zijn taak uit in overleg met de organisatie, die afhankelijk van het niveau van de wedstrijd, bestaat uit een Organisatiecomité, Baancommissie, Gewestelijke Technische Commissie (GTC), landelijk sectiebestuur, volgens de regels voor de betreffende wedstrijd en in overeenstemming met de reglementen van de KNSB.

Scheidsrechter regionaal-gewestelijk

Als scheidsrechter leid je zelfstandig wedstrijden op regionaal-gewestelijk niveau. Je past de regels en reglementen toe en geeft leiding aan het jurycorps. Je hebt de belangrijke taak om de wedstrijd in goede banen te leiden en alle andere juryleden goed te laten functioneren. Als scheidsrechter bij de marathon vervul je ook de belangrijke taak van aankomstrechter. Ben je geïnteresseerd in opleiding tot regionaal-gewestelijk scheidsrechter kijk dan onderin bij ‘Downloads’ voor meer informatie.

Scheidsrechter nationaal

Als scheidsrechter leid je zelfstandig wedstrijden op nationaal niveau. Je past de regels en reglementen toe en geeft leiding aan het jurycorps. Van de Scheidsrechter op nationaal niveau wordt verwacht dat hij/zij kennis heeft van zaken omtrent wedstrijdregels en lotingen. Je hebt de belangrijke taak om de wedstrijd in goede banen te leiden en alle andere juryleden goed te laten functioneren.

Ben je geïnteresseerd in de opleiding tot scheidsrechter op nationaal niveau, download hier de volledige informatie.

Heb je de informatie over de verschillende opleidingen gelezen maar wil je toch nog meer weten bekijk dan de brochure KNSB Opleidingen of de video.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?