Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Schaatsen voor Water

Plan Nederland, Water for Life en de KNSB organiseren ook dit jaar de landelijke actie Schaatsen voor Water, waarbij duizenden scholieren in heel Nederland hun schaatsen aantrekken en zoveel mogelijk rondjes rijden om geld in te zamelen voor veilig drinkwater in Malawi.

De officiële kick-off was op 15 november in Breda en tot en met 25 november gaan kinderen op ijsbanen in heel Nederland schaatsen voor het goede doel. Het geld dat hiermee wordt opgehaald is bestemd voor water- en sanitatieprojecten op basisscholen in Malawi.

Lespakket

De kinderen maken zowel op het ijs als in de les op school kennis met het schaatsen als sport. Voor een goede voorbereiding op de actie hebben Plan Nederland, Water for Life en de KNSB  een lespakket ontwikkeld waarin ook informatie staat opgenomen over schaatsen als sport en tips voor een goede voorbereiding op de actie. Mede dankzij de samenwerking gaan er de komende weken ongeveer 20.000 kinderen schaatsen om geld in te zamelen.

Kijk voor meer informatie op: https://www.plannederland.nl/actueel/campagne/schaatsen-voor-veilig-drinkwater-en-betere-hygiene-malawi

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?