Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Recreatieve skatedag 2015

Op zaterdag 14 maart 2015 organiseerde de KNSB een dag vol inspiratie voor organisaties, verenigingen, trainers, instructeurs, etc. die recreatief skaten/skeeleren aanbieden of daarmee aan de slag willen.

Anderhalf jaar geleden zijn de contouren van een nieuwe beleid gepresenteerd en getoetst. Nu zijn we volop bezig om nieuwe aspecten te introduceren. Hieronder een korte impressie en resultaten. De ochtend stond in het teken van de opening door de voorzitter van de landelijke commissie toerskaten en presentatie van nieuwe ontwikkelingen voor het nieuwe seizoen.

PresDCIM100GOPROG0091042.entatie: Vooruitblik

Presentatie: Introductie Kwaliteitssysteem

Presentatie: Online inschrijven recreatief skaten

 

In de middag werden vier presentaties gehouden.

  1. Boeien, binden en betrekken van je doelgroepen via (online) communicatie

Tips, adviezen en do en dont’s hoe je deelnemers, sponsors en andere doelgroepen bij je evenement betrekt. Aan de hand van praktijkvoorbeelden presenteert Raymond van Toor welk veranderingstraject DijkenSport.nl daarvoor twee jaar geleden heeft ingezet. Welke uitdagingen stonden zij voor, welke keuzes hebben zij gemaakt en welke resultaten heeft het tot heden opgeleverd.

  1. Hoe organiseer ik een recreatief skate evenement

Verzorgd door Olaf Lemaire. Als trainer, organisator, blokker, reisleider van skate-evenementen lukt het Olaf Lemaire steeds weer om met nieuwe verrassende activiteiten te komen.
Basis Plan van aanpak en draaiboek Evenementen

  1. Recreatief jaarplan

Verzorgd door Henriët Wardenier. Hoe bouw je een recreatief jaarplan op, welke oefenstof bied je aan beginners en aan gevorderden, kun je periodiseren, welke doelen stel je.

  1. Verbreden aanbod via maatschappelijke rol

Subsidies voor sport gaan naar de verenigingen via de Sportimpuls. Van sportverenigingen wordt gevraagd om hun maatschappelijke rol te gaan vervullen. Wat kun je daarmee binnen het recreatieve skaten? Anton Spaan zal ons hierin meenemen.

 Foto’s: Olaf Lemaire

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?