Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Nieuwe lespakketten voor basisscholen

(School)jeugd
Een goede schaats- of inline-skate ervaring voor kinderen, dat is wat de KNSB nastreeft. Leren schaatsen hoort er echt bij voor elk kind in Nederland.
De KNSB biedt scholen daarom mogelijkheden om de schaatsbeleving nu écht aan kinderen mee te geven. Belangrijk onderdeel is het nieuwe lespakket voor verschillende groepen op de basisschool. De KNSB heeft er in 2017-2018 al 100.000 stuks verspreid en inmiddels is de tweede druk beschikbaar voor nieuwe scholen. Daarnaast is in het voorjaar 2018 ook het lespakket Inline-skaten uitgekomen.

Verenigingen kunnen scholen waarmee ze willen schoolschaatsen of -skaten ook dat lespakket aanbieden. Scholen kunnen pakketten kosteloos bestellen en hoeven alleen maar de verzendkosten te betalen.

Lespakket Schaatsen
De KNSB stelt deze winter voor scholen dit interactieve lespakket beschikbaar, dat speciaal is ontwikkeld voor leerlingen in de groepen 3/4, 5/6 en 7/8. In de werkboekjes komt de veelzijdigheid van het schaatsen aan bod, met onderwerpen als het langebaanschaatsen, shorttrack, kunstschaatsen en inline-skaten. Leerlingen leren over veiligheid op de schaatsbaan en ze kunnen oefeningen doen, alles om ervoor te zorgen dat de leerlingen straks goed voorbereid op het ijs staan.

Het lesmateriaal bestaat uit interactieve werkboekjes van 16 pagina’s en een online docentenhandleiding. Ter aanvulling op de werkboekjes zijn er filmpjes van de verschillende schaatsdisciplines.

Via deze bestellink kan een school een bestelling plaatsen. De school kan de boekjes kosteloos bestellen per pakket van 30 exemplaren voor de verschillende groep(en). Zij betalen slechts de administratie- en verzendkosten, deze kosten zijn afhankelijk van de bestelling.

Lespakket Inline-skaten
Ook voor Inline-skaten is een speciaal lespakket ontwikkeld dat gratis aan scholen ter beschikking wordt gesteld. In de werkboekjes komt de veelzijdigheid van inline-skaten aan bod, met onderwerpen als freestyle skaten, speed skaten en streethockey. Leerlingen leren over veiligheid en bescherming en ze kunnen oefeningen doen, alles om ervoor te zorgen dat de leerlingen straks goed voorbereid zijn als ze de skatebaan of de straat op gaan of met de skates naar school komen.

Het lesmateriaal bestaat uit interactieve werkboekjes van 8 pagina’s en een online docentenhandleiding.

Via deze bestellink kan een school een bestelling plaatsen. De school kan de boekjes kosteloos bestellen per pakket van 30 exemplaren voor de verschillende groep(en). Zij betalen slechts de administratie- en verzendkosten, deze kosten zijn afhankelijk van de bestelling.

Heb je gevonden wat je zocht?