Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Mijn KNSB

Als lid van de KNSB kun je in de Mijn KNSB-omgeving (mijn.knsb.nl) je ledenprofiel (ledenpas) raadplegen in de nieuwe Mijn KNSB-omgeving. Hierin staan de belangrijkste lid-gegevens, inclusief kwalificaties, opleidingen, en licenties. Je kan zelf NAW gegevens wijzigen. Ook kan een trainerslicentie of opleiding kun je aanvragen en indien nodig betalen. Dit scheelt veel tijd voor verenigingen.

KNSB Verenigingsmanager

Alle KNSB verenigingen krijgen toegang tot de basisversie van de KNSB Verenigingsmanager. Met behulp van de KNSB verenigingsmanager houd je als ledenadministrateur of bestuurslid je verenigingsgegevens actueel. Klik hier voor meer informatie.

Meer info & Veelgestelde vragen

Stel hier je vraag over de nieuwe Mijn KNSB omgeving. De veelgestelde vragen worden bijgewerkt n.a.v. de vragen die wij ontvangen.

Algemeen

Wat is het verschil tussen Mijn KNSB en KNSB Verenigingsmanager?

Voorheen bestond de Mijn KNSB-omgeving uit één account voor leden en ledenadministratie voor de vereniging. Dit was een persoonlijk account met extra rechten als voorzitter, secretaris, penningmeester of ledenadministrateur. In het nieuwe ledenplatform zijn er twee gescheiden onderdelen, dus ook twee gebruikersaccounts. Persoonlijk Mijn KNSB-account: daarbij log je in met je lidnummer. Verenigingsaccount voor de KNSB Verenigingsmanager: hierbij log je in met je bestuur e-mailadres. Hier vind je de leden- en verenigingsgegevens. 

Inloggen Mijn KNSB

Hoe maak ik een Mijn KNSB-account aan?

Ga naar www.mijn.knsb.nl en druk op de knop “Login aanvragen/Wachtwoord vergeten?” Vul hier jouw lidnummer in en er wordt automatisch een e-mail gestuurd naar het adres dat de vereniging voor jou heeft ingevuld in het KNSB platform. Deze e-mail bevat een link om een wachtwoord aan te maken en vervolgens kun je inloggen met je lidnummer en aangemaakte wachtwoord.

Krijg je geen e-mail binnen? Dan is het goed om ook de ongewenste mail in de gaten te houden.

Wat is mijn lidnummer?

Het lidnummer is hetzelfde als je relatienummer. Je lidnummer is het nummer waarmee je geregistreerd bent binnen de KNSB. Het nummer begint met 101…… of 102….. Het relatienummer blijft altijd bij je en wijzigt niet. Ben je je lidmaatschapsnummer vergeten, klik dan op “Lidnummer vergeten?” Vul vervolgens de gegevens in. Het is belangrijk de de gegevens matchen met hetgeen dat je vereniging voor jou heeft ingevuld. Als je alle gegevens hebt ingevuld, klik dan op “Controleer account”. Er wordt een e-mail gestuurd naar het e-mailadres. In deze e-mail staat jouw lidnummer en een link om een wachtwoord aan te maken.

Krijg je geen e-mail binnen? Dan is het goed om ook de ongewenste mail in de gaten te houden.

Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact op met je vereniging om te kijken of het juiste e-mailadres geregistreerd staat.

Hoe werkt de toegang tot de Mijn KNSB omgeving voor minderjarigen? 

Inloggen gebeurt met een combinatie van lidnummer en een wachtwoord. Ouders en verzorgers kunnen zo bijvoorbeeld inloggen in de profielen van hun kinderen en toch bij elk profiel hetzelfde e-mailadres gebruiken. In de app wordt het bovendien mogelijk om makkelijk te switchen tussen profielen. Zo kun je makkelijk bij alle gegevens van je gezin.

Ik ontving geen wachtwoord vergeten mailtje, wat kan ik doen?

Excuses voor het ongemak. De fout is donderdagmiddag 4 januari 2024 om 12.00 uur hersteld. Wanneer je nu ‘wachtwoord vergeten’ gebruikt, ontvang je wel weer een geautomatiseerde e-mail.

Opleidingen

Ik heb belangstelling voor een opleiding, waar kan ik de informatie vinden?

Informatie over opleidingen voor trainers, juryleden, natuurijsmeester, etc vind je op knsb.nl/opleidingen. Heb je interesse voor een specifieke opleiding, geef dit dan aan in Mijn KNSB via ‘Mijn gegevens’ en ‘Mijn voorkeuren’. Als je daar je interesse aangeeft voor een specifieke opleiding, ontvang je een mail als de inschrijving voor die opleiding open gaat.

Waar kan ik vinden waar en wanneer er opleidingen en/of bijscholingen worden georganiseerd?

Kijk hiervoor op www.mijn.knsb.nl/agenda. Je kunt tevens inloggen in Mijn KNSB en vervolgens via ‘Agenda’ alle opleidingen en bijscholingen terugvinden.

Wat kost een opleiding?

De opleidingsprijs is afhankelijk van of jij lid bent van de KNSB of niet. Middels deze link kun je alle tarieven van opleidingen terugvinden. Tevens kun je bij de agenda met de desbetreffende opleiding inzien wat deze kost.

Het bedrag van een opleiding klopt niet. Wat nu?

Het bedrag wat je voor de opleiding dient te betalen wordt automatisch bepaald door het lidmaatschap dat je hebt. Als het niet-leden tarief wordt weergeven dien je bij je vereniging aan te geven dat zij jou als lid van de KNSB moeten aanmelden. Als dat verwerkt is, dien je opnieuw in te loggen in Mijn KNSB en dan zal het ledentarief worden weergeven.

Het bedrag wat ik voor de bijscholing moet betalen klopt niet. Wat nu?

Het bedrag wat je voor de opleiding dient te betalen wordt automatisch bepaald door het lidmaatschap en de licentie die je hebt. Indien je een trainerslicentie hebt, ontvang je korting op een bijscholing en wordt het gereduceerde tarief automatisch getoond. Indien je geen trainerslicentie hebt zal het hogere tarief worden getoond.

Als je gebruik wilt maken van een gereduceerd tarief, dien je eerst een trainerslicentie aan te schaffen. Hieraan zitten ook bepaalde voorwaarden gebonden, klik hier voor meer informatie over je trainerslicentie. Indien je hierover vragen hebt, kun je contact opnemen met [email protected]

Ik wil iemand anders aanmelden voor een opleiding. Kan dat?

Nee, in principe dient de persoon die de opleiding en/of bijscholing gaat volgen, zichzelf aan te melden middels Mijn KNSB.

Binnen Mijn KNSB is het wel mogelijk om als bijvoorbeeld ouder of secretaris van de club een persoon te beheren en op die manier de desbetreffende persoon aan te melden voor de opleiding en/of bijscholing. Dit kan binnen Mijn KNSB onder het kopje ‘beheer personen’.

Kan ik een factuur ontvangen van mijn betaling?

Ja, je ontvangt automatisch na betaling via iDEAL een factuur in je mailbox.

Ik heb mij aangemeld voor een opleiding, de genoemde startdatum komt nu wel erg dichtbij en ik heb nog geen informatie ontvangen. Wat kan ik doen?

Een opleiding start pas wanneer er voldoende deelnemers zijn. Je ontvangt altijd één week voor de start van de opleiding meer informatie. Je kunt bij de desbetreffende opleiding zien hoeveel deelnemers zich al hebben ingeschreven.

Trainerslicentie

Wordt mijn trainerslicentie automatisch verlengd?

Nee, je trainerslicentie wordt niet meer automatisch verlengd. Je dient hem zelf te verlengen via Mijn KNSB. Dit doe je door bij het kopje: ‘Licenties’ te klikken op ‘Verlenging aanvragen’. Je hebt de mogelijkheid om hem één maand voor de einddatum te verlengen. Je kunt hem ook maximaal één maand na de einddatum verlengen.

Per wanneer gaat mijn trainerslicentie in?

Bij de eerste aanvraag kun je zelf een datum ingeven wanneer je de licentie wilt laten ingaan. Bij verlengingen neemt het systeem standaard als begindatum, de einddatum als verlengingsdatum (ook als je pas na de verloopdatum je trainerslicentie verlengt).

Registratie licentiepunten 

Waar kan ik inzien hoeveel licentiepunten ik al hebt behaald deze periode?

Log in op Mijn KNSB. Via ‘Licenties’ staat het kopje ‘Punten’. Hierin vind je de totaalpunten die je over die periode hebt behaald.

Ik heb een KNSB bijscholing gevolgd en wil mijn hiervoor licentiepunten laten registeren, hoe doe ik dat?

Je hoeft hiervoor niks te doen. De licentiepunten worden automatisch bijgeschreven, als je volgens de presentielijst aanwezig was.

Ik heb een externe bijscholing gevolgd en wil mijn hiervoor licentiepunten laten registeren, hoe doe ik dat?

In Mijn KNSB kun je een aanvraag indienen om een gevolgde bijscholing, die niet door KNSB georganiseerd is, met licentiepunten te laten registreren. Nadat je bent ingelogd klik je op: ‘Punten’ en vervolgens op ‘Voeg licentiepuntregistratie toe’. Er opent dan een formulier waarin je gegevens invult om registratie van je bijscholing met licentiepunten aan te vragen.

Ik heb teveel licentiepunten behaald afgelopen periode. Kan ik deze punten meenemen naar de volgende periode?

Ja, in 2022 is het nog mogelijk om 1/3de van je teveel behaalde punten mee te nemen naar je nieuwe licentieperiode. Deze punten worden handmatig gecorrigeerd en dat wordt in januari 2023 en juni 2023 bij iedereen gecorrigeerd die teveel bijscholingspunten had behaald in de vorige periode.

Wedstrijdlicentie 

Klik hier voor meer informatie over wedstrijdlicenties en de veelgestelde vragen.
Click here for more information about race licenses and the frequently asked questions.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?