Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB Verenigingsmanager Plus

Voor het beheren van de ledenadministratie is een toegankelijk systeem belangrijk. Veel verenigingen maken gebruik van diverse Excels en onoverzichtelijke administraties. Steeds meer schaats- skeeler- en natuurijsverenigingen gebruiken de KNSB Verenigingsmanager Plus. Deze uitgebreide versie wordt aangeboden door FOYS (Focus On Your Sport). 

Toegankelijke ledenadministratie 

Eerder gaf Sven Slingerland (voorzitter STV Lekstreek) al aan in dit artikel dat hij enthousiast was over de KNSB Verenigingsmanager en de vele functionaliteiten. Simon Appel, van de Warmondse IJs- en Skeelerclub, deelt zijn ervaringen met de KNSB Verenigingsmanager Plus: “Het systeem is prettig te gebruiken en toegankelijk. Vrijwilligers hebben nu geen diepgaande IT-kennis meer nodig om de vereniging te kunnen helpen bij de ledenadministratie.” Deze opmerking benadrukt het belang van gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid, waardoor vrijwilligers hun tijd effectiever kunnen besteden aan andere verenigingstaken. 

Daarnaast prijst Simon de klantenservice van de KNSB Verenigingsmanager Plus: “Ze reageren snel, denken mee en staan open voor het ontvangen van suggesties voor toekomstige ontwikkelingen.” Het aangaan van een partnerschap en meedenken met de behoeften van de vereniging is een belangrijk uitgangspunt van FOYS. 

Registratieformulier 

Een van de meest recente ontwikkelingen van de KNSB Verenigingsmanager Plus is de mogelijkheid voor leden om zich rechtstreeks via registratieformulieren op verenigingswebsites aan te melden. Zodra het lid zich via de website registreert, komt de inschrijving direct in de Verenigingsmanager terecht. Jeroen van Wifferen, van de Alkmaarsche IJsclub benadrukt dit: ‘’Het registratieformulier op onze website is een uitkomst voor onze afdelingen. Leden die zich inschrijven staan gelijk in het systeem met alle gegevens, hier wordt veel werk ontzorgd voor de vrijwilligers. Ook het koppelen van diverse lidmaatschappen en/of abonnementen is een koud kunstje’’. Dit bespaart de vereniging allerlei overtyp-werk en dubbele administraties.  

De KNSB App 
Naast het systeem is de KNSB app ook gekoppeld met de KNSB Verenigingsmanager. Nieuwsberichten van de vereniging, trainingen en evenementen worden getoond in de app en leden kunnen zich daarvoor aanmelden. Daarnaast kunnen trainers en vrijwilligers gemakkelijk berichten sturen via de app. Jeroen geeft aan dat hij enthousiast is over de app:  ‘’De communicatie met de App op de telefoon is helemaal van deze tijd. Onze vrijwilliger en jury coördinatoren sturen geregeld berichtjes in de APP om klokkers en andere juryleden te verzamelen voor wedstrijden’’

FOYS organiseert vier online bijeenkomsten over het pluspakket van KNSB Verenigingsmanager, waarvan de eerste al op 28 februari is. Deze sessies zijn bedoeld om  bestuurders en ledenadministrateurs te informeren over de mogelijkheden die het Plus-pakket biedt als volwaardig en modern ledenplatform voor jouw vereniging. 

Bezoek een van de online bijeenkomsten op: 

Woensdag 28 februari: 19:00 – 20:00 
Maandag 4 maart: 19:00 – 20:00 
Woensdag 13 maart: 19:00 – 20:00 
Donderdag 28 maart: 16:00 – 17:00  

Inschrijven kun je via deze link. 

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?