Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB stelt tweede Vertrouwenscontactpersoon aan

Na de start van het project Samen voor een Veilig schaats- en skateklimaat maakt de KNSB ook zelf een mooie stap. Naast de huidige vertrouwenscontactpersoon heeft de KNSB per heden in de persoon van Angelic de Jong-Vermaas een tweede vertrouwenscontactpersoon aangesteld.

“Onbezorgd sporten moet de standaard zijn voor iedereen. En als er toch een melding of vraag is dan moet ook bij de KNSB de drempel zo laag mogelijk zijn”, zegt manager Sportparticipatie Jurre Trouw. “Met deze nieuwe vertrouwenscontactpersoon kunnen melders indien het voor hen persoonlijk van belang is, nu kiezen hun verhaal te doen bij een man of vrouw.”

Angelic de Jong-Vermaas heeft een schaatsachtergrond en wil graag haar maatschappelijke bijdrage leveren. “In deze functie bij de KNSB zie ik vooral uitdaging in het leveren van een maatschappelijke bijdrage die helpt om het welzijn van de sporter/trainer/bestuurder/vereniging te versterken/verbeteren”.

De KNSB heeft twee vertrouwenscontactpersonen (VCP’s) voor meldingen, vragen en beleid op het gebied van een Veilig schaats- en skateklimaat. Je kunt hen rechtstreeks bereiken of via de Servicedesk van de KNSB [email protected], telefoon 088-4892000.
Sporters, hun ouders, coaches, trainers, vrijwilligers, bestuursleden, kaderleden, toeschouwers en wijkagenten kunnen te allen tijde contact opnemen bij vermoeden van grensoverschrijdend gedrag of een incident.
Alle meldingen worden vertrouwelijk behandeld.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?