Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB Basislidmaatschap

Het KNSB Basislidmaatschap is het basislidmaatschap voor alle Buitengewone Leden. Dit lidmaatschap richt zich er op om stichtingen zo goed mogelijk te ontzorgen.

 

Zo weet je als stichting zeker dat je met het KNSB Basislidmaatschap goed verzekerd bent. Het KNSB Basislidmaatschap biedt stichtingen zowel de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering als de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Iets waar een gemiddelde stichting zonder lidmaatschap al snel € 300 tot € 500 voor kwijt is.

Daarnaast kun je als Buitengewoon Lid profiteren van verschillende andere voordelen. Zo kun je als KNSB vereniging een zeer scherpe Materieelverzekering afsluiten. Ook hier loopt het voordeel al snel op tot een paar honderd euro. Zie voor meer informatie het kader “Diensten op Maat”.

Producten en diensten

Het KNSB Basislidmaatschap omvat de volgende producten en diensten:

 Ontzorgen
 
Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
Bestuurders van stichtingen nemen beslissingen voor de organisatie. Als zo’n beslissing verkeerd uitpakt kan de bestuurder persoonlijk aansprakelijk gesteld worden. Ook als de bestuurder met alle goede bedoelingen gehandeld heeft. Met de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering zijn de bestuurders hier tegen beschermd en kan er geen aanspraak gemaakt worden op het privévermogen van de bestuurders.
Collectieve WA-verzekering
Bij het verzorgen van trainingen of het organiseren van wedstrijden, toertochten of andere activiteiten zit een ongeluk in een klein hoekje. De stichting kan hiervoor aansprakelijk gesteld worden. Om de stichting hierin zo goed mogelijk te ontzorgen, heeft de KNSB voor al haar Buitengewone Leden een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten.
Modelstatuten
Voor nieuwe stichtingen en stichtingen die hun statuten moeten updaten, heeft de KNSB kant-en-klare modelstatuten beschikbaar. Deze zijn up-to-date en voldoen aan alle KNSB eisen.
Helpdesk voor advies en ondersteuning
Mogelijkheid tot het stellen van korte vragen betreffende alle mogelijke onderwerpen waar een vereniging in de praktijk tegenaan loopt. Dit kan sportspecifiek of sporttakoverschrijdend zijn.
Toegang tot kennisbank
Op KNSB.nl is voor haar Buitengewone Leden een uitgebreide kennisbank met veel informatie, FAQ en goede voorbeelden opgebouwd. De KNSB streeft ernaar dit medium verder uit te bouwen op basis van de behoeften van verenigingen.
Producten en diensten tegen ledenprijzen
Buitengewone Leden ontvangen korting op producten of diensten van de KNSB. De prijs of mate van korting staat altijd duidelijk vermeld bij het product of dienst.
Collectieve Belangenbehartiging
De KNSB behartigt met name op collectief niveau de belangen van de schaatssport, verenigingen en stichtingen, zowel voor als achter de schermen.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?